ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη μέγγενη πολιτικών πιέσεων το SafePass σε εξωτερικούς χώρους

Το παρασκήνιο ο ρόλος της Πινδάρου και των επαγγελματιών του χώρου εστίασης

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Παρενέργειες που ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις σε βάθος χρόνου θα προκαλέσει η φερόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει σε ένα βαθμό, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ» από το μεσημέρι Πέμπτης, η κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται ισχυρές πιέσεις για διαφοροποίηση ή και ακόμα κατάργηση των SafePass στους χώρους εστίασης. Πίσω από τις παρασκηνιακές πιέσεις βρίσκονται επαγγελματικές ομάδες οι οποίες προσπαθούν να χαλαρώσουν τα υγειονομικά μέτρα που έχουν αποφασισθεί, για την παρουσία πελατών σε εξωτερικούς χώρους.

Πίσω από τις παρασκηνιακές πιέσεις βρίσκονται επαγγελματικές ομάδες οι οποίες προσπαθούν να χαλαρώσουν τα υγειονομικά μέτρα που έχουν αποφασισθεί.

Όπως μεταδόθηκε και από άλλα Μέσα Ενημέρωσης την Πέμπτη το βράδυ, οι πιέσεις αυτές φαίνεται να πιάνουν τόπο με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη χαλάρωση των μέτρων με κατάργηση των SafePass στους εξωτερικούς χώρους. Οι πληροφορίες και της «Κ» θέλουν το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής να λαμβάνει σχετική απόφαση, η οποία λέγεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα. Πρακτικά η κατάργηση του SafePass, εάν αποφασισθεί, θα σημαίνει πως δεν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση αρνητικό Rapid test, μοριακό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα νυχτερινά κέντρα θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Ιουνίου με απαραίτητη προϋπόθεση το SafePass.

Το παρασκήνιο

Εάν και εφόσον αποφασισθεί η κατάργηση του SafePass από πλευράς κυβέρνησης, θα αποτελεί προϊόν έντονων πιέσεων, πολιτικών και κομματικών. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», τελικός apoδέκτης των παρασκηνιακών πιέσεων ήταν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος εμφανιζόταν αρνητικός . Αρχικά, όπως γνωρίζουμε, ενώπιον του Υπουργού Υγείας τέθηκε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της χρονικής διάρκειας του Rapid test, από 72 ώρες σε μια εβδομάδα. Κάτι που απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση από τον Υπουργό Υγείας τον οποίο οι πληροφορίες που υπάρχουν το θέλουν να είχε φθάσει στα όρια του.

Μπροστά στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, οι πληροφορίες επιμένουν πως η χρυσή τομή βρέθηκε στο σενάριο μερικής κατάργησης των SafePass σε εξωτερικούς χώρους. Μια λύση που θεωρήθηκε περισσότερο πειστική και επικοινωνιακά διαχειρίσημη από την χρονική επιμήκυνση των τεστ. Υπό το πρίσμα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθεί να λάβει σχετική απόφαση, αυτό που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά είναι οι πολιτικές και κομματικές παλινωδίες στο παρασκήνιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση