ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 07:30 το πρωί θα ανοίξει η Πύλη Εμβολιασμού για τους 61-63 ετών

Θα διατεθούν 9,707 ραντεβού για εμβολιασμό με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer σε Εμβολιαστικά Κέντρα όλων των Επαρχιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι η ασπίδα μας ενάντια στον ιό και ο τρόπος για να επανέλθουμε σε πιο φυσιολογικές συνθήκες πιο σύντομα. Με την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης παίρνουμε ξανά τη ζωή πίσω στα χέρια μας, ξεκλειδώνουμε την οικονομία, την κοινωνία, τον τουρισμό και τα ταξίδια, θωρακίζουμε το Σύστημα Υγείας και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Πάνω από όλα, με τον εμβολιασμό περιορίζουμε στο ελάχιστο το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης, νοσηλείας και θανάτου.

Εκ νέου δυνατότητα για προγραμματισμό εμβολιασμού ηλικιών 61-63

Ακολουθώντας τον σχεδιασμό του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού, η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη αύριο, 15 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μόνο για τα άτομα ηλικίας 61-63 ετών. Θα διατεθούν 9,707 ραντεβού για εμβολιασμό με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer σε Εμβολιαστικά Κέντρα όλων των Επαρχιών.

Δεδομένα

Μέχρι τις 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο 193,537 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 137,004 αφορούν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 56,533 αφορούν τη χορήγηση και των δύο δόσεων. Την 1η δόση του εμβολίου έλαβαν 10,693 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ διενεργήθηκαν 715 κατ’ οίκον εμβολιασμοί σε κλινήρη άτομα.

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη, το 81,65% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα των 70-79 ετών φθάνει το 76,34%. Η εμβολιαστική κάλυψη δε σε ποσοστό 78% των ατόμων 70 ετών και άνω είχε θετικά αποτελέσματα, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί κατακόρυφα στην ηλικιακή αυτή ομάδα, ενώ σημαντική μείωση παρατηρείται και στα άτομα 70 ετών και άνω που χρήζουν νοσηλείας.

Αυτή την περίοδο εξελίσσεται ομαλά και σε σημαντικό ποσοστό ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 55 ετών με την 1η δόση. Στόχος είναι να προχωρήσει ηλικιακά η εμβολιαστική κάλυψη, ούτως ώστε να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μάϊου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.

Αυξημένη ροή εμβολίων φτάνει στη χώρα μας

Από τον Δεκέμβριο 2020 οπότε και άρχισε η διάθεση των εμβολίων στα κράτη μέλη, μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 αναμένεται πως η Κύπρος θα έχει λάβει 1,000,000 δόσεις εμβολίων.

Με αυτόν τον τρόπο, η προοπτική για να επιστρέψουμε και πάλι στην κανονικότητα, με το άνοιγμα των βαφτίσεων και των γάμων, την διεξαγωγή εκδηλώσεων, το ξεκλείδωμα του τουρισμού και την επανέναρξη ταξιδιών, πλησιάζει περισσότερο.

Ο χρονικός ορίζοντας για να πετύχουμε την επιστροφή στην κανονικότητα είναι αλληλένδετος με την εξέλιξη των εμβολιασμών, αφού ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω στα χέρια μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση