ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο 74% το ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων στην Κύπρο

1800 συνολικά ραντεβού για τις ηλικίες 12-15

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη (μέχρι τις 1:30 μ.μ.) προγραμματίστηκαν 2,176 ραντεβού για εμβολιασμό των ανήλικων, από τα οποία τα 1,800 είναι για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15, για τους οποίους άνοιξε χθες η Πύλη Εμβολιασμού. Άλλα 2,161 ραντεβού διευθετήθηκαν από άτομα 18 ετών και άνω ο συνολικός αριθμός ραντεβού για άτομα 12+ ανήλθε στις 4,337 ενώ στα walk-in έγιναν χθες 600 εμβολιασμοί.

Μέχρι και χθες το ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων με 1η δόση έφτασε στο 74% και των πλήρως εμβολιασμένων στο 66%.

Στα walk-in ο εμβολιασμός όσων δεν είναι στο ΓεΣΥ 

Με στόχο την προστασία μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού έναντι της COVID-19 και για να περιοριστεί η διασπορά και η μετάδοση του ιού στην κοινότητα, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να διευκολύνει τον εμβολιασμό των πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι ή δικαιούχοι του ΓεΣΥ μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in).

Ο εμβολιασμός των πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο λογισμικό του ΓεΣΥ θα αρχίσει από την Παρασκευή, 6 Αυγούστου, και κάθε Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το απόγευμα, στα ακόλουθα σημεία:

Επαρχία

Εμβολιαστικό Κέντρο Walk-In

Λευκωσία

Κρατική Έκθεση Δ, Ε, ΣΤ

Λεμεσός

Σπύρος Κυπριανού Α, Β, Γ

Λάρνακα

Λιμάνι Δ

Τα πιο πάνω κέντρα θα αντικαταστήσουν αυτά που λειτουργούν σήμερα και θα καλύπτουν και τις ανάγκες των ατόμων εντός ΓεΣΥ.

Στην περίπτωση των Επαρχιών Πάφου και Αμμοχώστου, οι μη εγγεγραμμένοι ή δικαιούχοι του ΓεΣΥ πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται στα ήδη υπάρχοντα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης για άτομα εντός ΓεΣΥ, που λειτουργούν στα Γενικά Νοσοκομεία των δύο Επαρχιών, σε καθημερινή βάση (Δευτέρα με Παρασκευή).

Για τον εμβολιασμό τους, οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι ή δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ακόλουθα:

1. Έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, κοκ),

2. Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού ή αποδεικτικό σχετικής αίτησης εγγραφής (για περιπτώσεις που πρόκειται για αλλοδαπό άτομο), και

3. Έντυπο Αίτησης Εγγραφής Πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ στην Πύλη Εμβολιασμού για COVID-19. Το έντυπο θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένο, ώστε να είναι δυνατός ο εμβολιασμός.

Δυνατότητα εμβολιασμού στα κέντρα αυτά θα έχουν και τα ανήλικα άτομα (12-17 ετών) που πληρούν τα πιο πάνω, νοουμένου ότι συμπληρωματικά θα έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ακολουθήσει την υπάρχουσα διαδικασία για τον εμβολιασμό ανήλικων πολιτών. Σημειώνεται ότι στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση covidvac@moh.gov.cy, μέσω της οποίας γινόταν η διαχείριση των αιτημάτων των μη εγγεγραμμένων ή δικαιούχων του ΓεΣΥ πολιτών, καταργείται και οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης όπως αναφέρεται πιο πάνω.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει μέσω κινητών μονάδων, τους εμβολιασμούς σε δομές όπως οι Κεντρικές Φυλακές, τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, κτλ, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και σε βιομηχανικές περιοχές και άλλους οργανισμούς (π.χ. ακαδημαϊκά ιδρύματα), σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Βρείτε εδώ τα έντυπα:

Έντυπο 1 

Έντυπο 2  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση