ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Προεδρικό η παραίτηση Νίκολσον

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό και αποφασίζει, αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του

Του Νικόλα Πέτρου

Στο προεδρικό φέρεται να έχει αποστείλει γραπτώς την παραίτηση του ο πρόεδρος του ΟΚΥπΥ Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Σερ Νίκολσον έχει αναφέρει επανειλημμένα στον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, πως κάνει σκέψεις να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του από τότε που άρχισε να συζητείται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου το φερόμενο θέμα ασυμβίβαστου που φέρεται να προκύπτει σε σχέση με τη συνεργασία που διατηρεί ο ίδιος και η σύζυγός του με νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται δε, πως το τοπίο σχετικά με την φερόμενη παραίτηση του Σερ Νίκολσον αναμένεται να ξεκαθαριστεί αύριο κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου με την επιστροφή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Κατά τη συνεδρία αναμένεται το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση του.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα ασυμβίβαστου σχετικά με τον διορισμό του Σερ Νίκολσον στην προεδρία του ΟΚΥπΥ απασχόλησε το τελευταίο διάστημα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου όταν ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, παρουσίασε προκαταρτική γνωμάτευση που έλαβε από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, η οποία κατεδείκνυε τα σημεία όπου εντοπίζεται ασυμβίβαστο.

Στη συνέχεια η Επιτροπή Ελέγχου ετοίμασε έκθεση θα προωθούσε στην Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος, η οποία αναφέρει πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, με σεβασμό στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με τρόπο που να διασφαλίζεται η νομιμότητα και το κράτος δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X