ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο «πάγο» το Κόκκινο Κουμπί - Η αδράνεια του Υπουργείου έφερε απολύσεις

Την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από την εφαρμογή της Υπηρεσίας λόγω της στασιμότητας εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρόθεση για να αποσυρθούν από την εφαρμογή της υπηρεσίας Κόκκινο Κουμπί, λόγω της στασιμότητας που παρατηρείται στην υλοποίηση του προγράμματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου.

Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω υπηρεσία στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM, ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε ότι το θέμα «κολάει» λόγω της γραφειοκρατίας παρά την κοινωνική ανάγκη για να εφαρμοστεί.

Σχετικά με τα οφέλη της υπηρεσίας Κόκκινο Κουμπί, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου ανέφερε ότι οι εν λόγω υπηρεσίες υπάρχουν και εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, όπου πέραν του γεγονότος ότι σώζουν ζωές, παρέχουν παράλληλα και ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε, δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να είναι και ευάλωτες ομάδες, μονήρη άτομα και άτομα ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, ως Οργανισμός εισηγήθηκαν την υπηρεσία από το 2017, ενώ το 2019 έλαβε το «πράσινο φως» από το Υπ. Συμβούλιο, ωστόσο το θέμα έμεινε στον «πάγο».

Ερωτηθείς εάν το Παρατηρητήριο πλέον είναι έτοιμο για την εφαρμογή της υπηρεσίας, σε περίπτωση που προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του προγράμματος, ο κ. Αντωνίου ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν είναι έτοιμοι λόγω και της απόσυρσής τους. Ακόμη, σημείωσε ότι για την υπηρεσία είχε προσληφθεί κόσμος ο οποίος απολύθηκε λόγω της στασιμότητας, ενώ πέρασε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού από ειδική εκπαίδευση, όπως ανέφερε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι εάν το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής τους διαβεβαιώσουν για την εφαρμογή της υπηρεσίας με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, τότε ασφαλώς και θα αποσύρουν την αποχώρησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση