ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύγκρουση συντεχνιών - ΟΚΥπΥ: Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο οργανισμό χρονοτριβεί ο  για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης

ΚΥΠΕ

Oι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. κατηγορούν τον ΟΚΥπΥ για καθυστερήσεις στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος που είχε συμφωνηθεί για την κατάληξη σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προειδοποιούν ότι η στάση του ΟΚΥπΥ οδηγεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια προς τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Οι οργανώσεις συναντήθηκαν την Παρασκευή και αξιολόγησαν τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό του ΟΚΥπΥ, το οποίο έχει προσληφθεί με προσωπικά συμβόλαια.

Οι συντεχνίες καλούν ακόμη μία φορά τον ΟΚΥπΥ να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε εισηγηθεί για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΚΥπΥ στις 3 Νοεμβρίου 2022, "παρά τις απαράδεκτες θέσεις που κατέθεσε ο Οργανισμός, συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου και η διεύθυνση του ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε να συγκαλέσει νέα σύσκεψη εντός Νοεμβρίου. Γι’ ακόμη μία φορά ο ΟΚΥπΥ δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του και, όπως φαίνεται, δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2022".

Επιπρόσθετα, οι οργανώσεις αναφέρουν ότι ο ΟΚΥπΥ καθυστέρησε τη διαδικασία που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2022 για τη συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, και, "παρά την υπευθυνότητα που επέδειξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, εξακολουθεί να χρονοτριβεί".

"Η στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα ο ΟΚΥπΥ αναπόφευκτα οδηγεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια προς τη λήψη δυναμικών μέτρων για διεκδίκηση των αιτημάτων τους", προειδοποιούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέροντας ότι αναμένουν να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση, καθώς και άλλες συναντήσεις εντός Δεκεμβρίου για ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τέλος, καλούν ακόμη μία φορά τον ΟΚΥπΥ να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε εισηγηθεί για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  ΓεΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Οι υπό αναφοράν πλείστες των Συντεχνίες συνέβαλλαν στον πρόσληψη μονίμου και καλοπληρωμένου προσωπικού, σε μισθούς και ωφελήματα εν σχέσει με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέως, επί δεκαετίες. Από κάποιο στάδιο και μετά συμβάλλουν, ανάμεικτα, στην πρόσληψη υπαλλήλων των δύο έστω ταχυτήτων των μονίμων ή με προσωπικά συμβόλαια.
Καταληκτικά οι υπό αναφοράν Συντεχνίες, δρώντας υπό φως, ενδείκνυται να αναφέρουν τον αριθμό των μέλη των εις έκαστον κατηγορίαν.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση