ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνωστισμός για τα τεστ στην Πάφο

Σε καταγγελίες προχώρησε ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, εναντίον ιδιωτικών εργαστηρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ουρές οχημάτων σχηματίσθηκαν σήμερα το πρωί, κυρίως, έξω από την οικία Επάρχου αλλά και από το Στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, όπου πολίτες ανέμεναν για δυο και πλέον ώρες, προκειμένου να υποβληθούν στη σχετική δειγματοληψία.

Τελικά γύρω στις 9.30 το πρωί ο έλεγχος σταμάτησε, αφού όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της δειγματοληψίας, είχαν τελειώσει τα τεστ.

Σε καταγγελίες προχώρησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος μετέβη επιτόπου το πρωί, εναντίον ιδιωτικών εργαστηρίων, που διενεργούν τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ χάος δημιουργήθηκε και στο Στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης" με τον κοινοτάρχη Κουκλιών Μιχαλάκη Νικολάου να καταγγέλλει την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες με τις τεράστιες ουρές και τη μη εξυπηρέτηση.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, ο κ. Φαίδωνος κατήγγειλε το φαινόμενο, σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο να «βάζουν τον κόσμο εκατό άτομα ουρά και να έχουν μόνο μια νοσοκόμα», αναφερόμενος στην αμοιβή της νοσηλεύτριας και στο ύψος της χρέωσης για τα τεστ.

Ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε πως η απόφαση της κυβέρνησης για να πραγματοποιηθούν 20.000 δειγματοληψίες «τυγχάνει μιας πρωτοφανούς εκμετάλλευσης από τους ιδιώτες» και αναφέρθηκε σε υπερκέρδη.

Στηριζόμενοι φυσικά, όπως είπε, σε μια πρώτη τιμή, «που έδωσε το Ινστιτούτο Γενετικής, 100 ευρώ, το οποίο, ωστόσο, τηρεί πολύ διαφορετικούς κανόνες ποιότητας και κατά κάποιο τρόπο ανεβαίνει και το κόστος» , όχι όμως, πρόσθεσε, «για μαζικές δειγματοληψίες», αναφέροντας πως «δεν γίνεται ιδιώτες και χρεώνουν 110 ευρώ».

Είπε, επίσης, πως «την ίδια ώρα παίρνουν δείγμα από μεμονωμένους πολίτες και τους χρεώνουν 150 ευρώ την εξέταση».

Υποστήριξε περαιτέρω ότι το πρόβλημα με τις ουρές οχημάτων δημιουργήθηκε γιατί εργοδοτήθηκε μόνο μια νοσηλεύτρια για τη διενέργεια της εξέτασης.

Ο Δήμαρχος Πάφου ζήτησε από τα ιδιωτικά εργαστήρια να δώσουν δημόσια την κοστολόγηση για αναλώσιμα, εργαστηριακή διαδικασία και δειγματοληψία και κάλεσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής να παρουσιάσει τα τιμολόγια της εξέτασης, αλλά και τον Υπουργό Υγείας να επέμβει άμεσα και να βάλει πλαφόν στην τιμή.

Αξίωσε, επίσης, τη διενέργεια έρευνας για να διαφανεί το πραγματικό κόστος των τεστ, ενώ προειδοποίησε ότι ο Δήμος Πάφου δεν θα παραχωρεί πλέον δωρεάν τις υποδομές του.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει να εκμεταλλεύονται κάποιοι τον φόβο ή την ανάγκη που υπάρχει αυτή την ώρα», δήλωσε.

Είπε ότι όταν έγινε ο δειγματοληπτικός έλεγχος του Δήμου Πάφου πριν από λίγες ημέρες, για 771 δείγματα χρησιμοποιήθηκαν 4 νοσηλευτές ενώ τώρα για πολύ περισσότερα μόνο μια νοσηλεύτρια.

Αφού επανέλαβε τις καταγγελίες του για κέρδη από πλευράς εργαστηρίων, ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι «θα πρέπει να επέμβει το Κράτος να βάλει πλαφόν και να επιστραφούν τα χρήματα».

Σημειώνεται πως τα εργαστήρια έχουν συμβληθεί με το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια των ελέγχων σε πολίτες που συνεχίζουν να εργάζονται είτε στον ιδιωτικό είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στην Πάφο λειτουργούν δυο κέντρα, ένα στην πρώην οικία Επάρχου και ένα στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης και θα διενεργηθούν συνολικά δυο χιλιάδες έλεγχοι μέχρι τις 30 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X