ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ήρθε ο 4χρονος που νοσηλεύεται στο Μακάρειο

Το παιδάκι που νοσηλεύεται σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης, φαίνεται να ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Newsroom K

Ενα αγοράκι ηλικίας τεσσάρων ετών νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού στην Πάφο και παρουσιάζει συμπτωματολογία ήπιας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού και πυρετό, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία.

Ο κ. Ηλία σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το παιδάκι εισήχθη χθες το βράδυ και κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στον θάλαμο αρνητική πίεσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση και διερεύνηση του περιστατικού.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία, πάρθηκαν δείγματα και αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Το τετράχρονο παιδάκι διαμένει στη Λευκωσία ωστόσο ήρθε σε επαφή με συγγενικό του πρόσωπο που είναι το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού, που εντοπίστηκε στην Πάφο.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου δεν είναι το πρώτο παιδάκι που νοσηλεύτηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του Μακάρειου Νοσοκομείου, σημειώνοντας πως νοσηλεύτηκαν άλλα τρία παιδάκια που βρέθηκαν αρνητικά και έλαβαν εξιτήριο.

Περαιτέρω ο κ. Ηλία ανέφερε πως η θνητότητα του κορωνοιού στην παιδική ηλικία είναι μηδενική και ότι δεν αναφέρονται θάνατοι σε παιδιά, ούτε και στις ομάδες υψηλού κινδύνου και ότι η νοσηρότητα είναι πολύ χαμηλή στην παιδική ηλικία.

Για αυτό το λόγο, εξήγησε, δεν πρέπει να πανικοβάλλονται οι γονείς και να λαμβάνουν μέτρα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται πως το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Πάφο είναι άντρας, που χθες μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις, κρατήθηκε σε δωμάτιο απομόνωσης, και ακολούθως στάλθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή το συγκεκριμένο πρόσωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση