ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:10
 

Το παρασκήνιο της παύσης Πολύζου

Τεταμένες εδώ και καιρό ήταν οι σχέσεις του με το ΔΣ του ΟΚΥπΥ

Newsroom K

Με μια λιτή ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ γνωστοποίησε την απόφασή του για παύση του Γενικού (Εκτελεστικού) Διευθυντή, Νίκου Πολύζου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση «λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά γεγονότων που περιήλθαν σε γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», οι σχέσεις ΔΣ ΟΚΥπΥ και Νίκου Πολύζου, το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν και οι καλύτερες. Ο πρώην Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού είχε λάβει πρόσφατα επιστολή προειδοποίησης για παραλείψεις ως προς στην άσκηση των καθηκόντων του. Εκτός από την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία κατηγορούσε ευθέως τον κ. Πολύζο για μη ενδεδειγμένη συμπεριφορά, φαίνεται ότι έφταναν στο ΔΣ του Οργανισμού καταγγελίες εναντίον του για bullying και από άλλους εργαζόμενους του ΟΚΥπΥ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, εντός του Οργανισμού υπήρχαν και βάσιμες υποψίες που έφεραν τον κ. Πολύζο να είχε διαρρεύσει έγγραφα τα οποία ήταν εμπιστευτικά. Ένα άλλο γεγονός που ήρθε εις γνώση μας, είναι η εισήγηση του πρώην Γενικού Διευθυντή για αγορά από τον ΟΚΥπΥ δύο ρομποτικών χειρουργικών μηχανημάτων «da Vinci» αξίας αρκετών εκατομμύριων ευρώ. Μια αγορά που, όπως μας έχει αναφερθεί, δεν θα πρόσφερε κάτι άμεσα και θα είχε και υψηλό κόστος. Να σημειωθεί ότι το σύστημα «da Vinci» έχει την δυνατότητα να μεταφράζει τις κινήσεις των χεριών του χειρουργού στην κονσόλα σε πραγματικό χρόνο με τα όργανά του να εκτελούν κινήσεις μεγαλύτερου εύρους από αυτές των ανθρώπινων χεριών.

Τα όσα έχουμε προαναφέρει είχαν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ να σκεφτεί από τον περασμένο μήνα την παύση του κ. Πολύζου, κάτι το οποίο δεν έγινε, αφού το ΓεΣΥ μετρούσε μέρες για την έναρξη του.

Η παύση, τελικά, ήρθε σήμερα Τετάρτη, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι το συμβόλαιο του κυρίου Πολύζου μπορεί να τερματιστεί μονομερώς χωρίς οποιεσδήποτε επιπτώσεις για τον Οργανισμό. Όσον αφορά την διάδοχη κατάσταση, αναμένεται ότι το ΔΣ του ΟΚΥπΥ θα συσκεφθεί τις επόμενες μέρες ώστε να αποφασισθεί το άτομο που θα πληρώσει την θέση του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του οργανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X