ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eμβολιασμοί: Το πρόγραμμα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη

Η σχετική ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνολικά 259,089 εμβολιασμοί κατά της COVID-19 (29,4 δόσεις ανά 100 κατοίκους) έγιναν μέχρι και τις 27 Απριλίου στην Κύπρο, με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού για την COVID-19 να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, στη βάση των διαθέσιμων ποσοτήτων από τα τέσσερα αδειοδοτημένα εμβόλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το ECDC, οι 193,882 (ποσοστό 24,1%) εμβολιασμοί αφορούν στη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 65,207 (7,9%) εμβολιασμοί αφορούν στη χορήγηση των δύο δόσεων. 

Με στόχο την ταχύτερη κάλυψη μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, τα Κέντρα Εμβολιασμού εργάζονται πλέον σε διευρυμένο ωράριο, έχοντας τη δυνατότητα να διενεργούν μέχρι 14,000 εμβολιασμούς ημερησίως,. Η χώρα μας έχει ξεπεράσει τον στόχο των 45 ετών που είχε αρχικά θέσει για τον μήνα Απρίλιο και ήδη από αύριο προχωρά στην εμβολιαστική κάλυψη της ηλικιακής ομάδας των 30-39.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις πιο κάτω ηλικιακές ομάδες, ως ακολούθως:

 

Ηλικίες

Ημερομηνία προτεραιότητας στην Πύλη Εμβολιασμού

39-40

Πέμπτη, 29 Απριλίου, 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ

68-70

Παρασκευή, 30 Απριλίου, 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ

37-38

Τρίτη, 4 Μαΐου, 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι προσβάσιμη τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Τα επόμενα ανοίγματα της Πύλης Εμβολιασμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης για το εμβόλιο της Moderna είναι οι 28 μέρες, για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech 21 μέρες, για το εμβόλιο της AstraZeneca οκτώ εβδομάδες, ενώ το εμβόλιο της Janssen είναι μίας δόσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση