ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρίτο sms ενόψει αλλά μόνο για δύο ημέρες

Η εισήγηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας για τα sms

Της Άντρης Θρασυβούλου

Μια ανάσα πριν τις νέες χαλαρώσεις και τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι ορισμένη για την Τετάρτη (31/3), το σενάριο που μελετάται σε ό,τι αφορά τα sms επικεντρώνεται στην επέκταση του αριθμού των sms. Η πρόταση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής προς την κυβέρνηση είναι η αύξηση των sms από δύο σε τρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακου και η παραμονή των δύο sms τις υπόλοιπες ημέρες.  

Εξηγώντας στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης, το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη εισήγηση, ανέφερε ότι αν και η επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει ορισμένες χαλαρώσεις, αυτές θα πρέπει να γίνουν με φειδώ. Το σταδιακό ξεκλείδωμα των περιορισμών εξασφαλίζει την πιο ασφαλή μετάβαση στην κανονικότητα χωρίς το φόβο πισωγυρίσματος.

Χαλαρώσεις για γυμναστήρια,φροντιστήρια 

Ενώπιον του Υπουργικού θα βρεθεί και η εισήγηση των ειδικών για αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού των ατόμων σε γυμναστήρια, φροντιστήρια και κολυμβητήρια. Επιπλέον, σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων αλλά και των δημοτικών σχολείων στη Λεμεσό. 

Tα ρινικά τεστ

Στο μεταξύ, η ρινική δειγματοληψία σε μαθητές για τη διενέργεια των ταχέων αντιγονικών τεστ (rapid test) προκάλεσε αρκετές απορίες μεταξύ πολιτών. Μία απ' αυτές ήταν και το ποια είναι η διαφορά του ρινικού από το συνηθισμένο rapid test. Όπως εξήγησε στην «Κ» ο Δρ Καραγιάννης Η διαφορά με το συνηθισμένο rapid test έγκειται στο ότι το δείγμα λαμβάνεται από τη μύτη χωρίς να προχωρά πιο βαθιά. Ο ίδιος σημειώνει ότι παρουσιάζουν την ίδια ευαισθησία με τα συνηθισμένα rapid tests.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η δειγματοληψία ρινικά θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο για τους ανήλικους, ώστε να διευκολυνθούν τα παιδιά, ως πιο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, να μην αισθάνονται άβολα και δυσφορία κατά τη διενέργεια του τεστ και να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση