ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρίχρονο παιδί δεν μεταφέρθηκε για εγχείρηση στο εξωτερικό λόγω ανεμβολίαστων γονιών

Οι γονείς εξέφρασαν την πρόθεση να εμβολιαστούν

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα η είδηση που αφορά τρίχρονο παιδάκι, το οποίο νοσηλεύεται στο Μακάρειο νοσοκομείο με σοβαρής μορφής καρδιοπάθεια.

Το παιδάκι είχε υποβληθεί παλαιότερα σε επέμβαση όμως κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί εκ νέου. Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία «Για να πραγματοποιηθεί αυτό θα έπρεπε να μεταβεί σε Ιατρικό Κέντρο στη Γερμανία κάτι που μέσω ενεργειών του Υπουργείου Υγείας διευθετήθηκε άμεσα, με την προγραμματισμένη -για σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου- διακομιδή του να πραγματοποιείται με αεράμπουλα.»

Το Ιατρικό Κέντρο στη Γερμανία όμως, ενημέρωσε χθες το απόγευμα τους αρμόδιους πως δε μπορεί να δεχτεί την διακομιδή του τρίχρονου παιδιού αφού και οι δύο του γονείς είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ο συνοδός του παιδιού δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τους γονείς του. Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες από το Υπουργείο Υγείας για την αεροδιακομιδή του τρίχρονου παιδιού σε αντίστοιχο κέντρο στο Ισραήλ με την απάντηση να είναι εκ νέου αρνητική για τον ίδιο λόγο.

Πλέον οι διαδικασίες βρίσκονται σε αδιέξοδο ενώ το παιδάκι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Όπως ανέφερε καταληκτικά ο Δρ Αβραάμ Ηλία «Οι γονείς τις τελευταίες ώρες έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να εμβολιαστούν, όμως ακόμα και όταν συμβεί αυτό θα πρέπει να παρέλθει ένα διάστημα έξι εβδομάδων μέχρι να δικαιούνται να ταξιδέψουν.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση