ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:15
 

Χαιρετίζει τα μέτρα της κυβέρνησης ο ΠΙΣ

Η κυβέρνηση έχει αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και υπεύθυνα έλαβε εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις

Newsroom K

Την ικανοποίησή του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση διαβεβαιώνοντας πως θα στηρίξει ως προς τον περιορισμό και την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην Κύπρο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση έχει αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και υπεύθυνα έλαβε εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις οι οποίες, προστατεύουν τους πολίτες και ταυτόχρονα δίνουν στο σύστημα και στους επαγγελματίες υγείας, την ευκαιρία να διαχειριστούν προληπτικά και πιο αποτελεσματικά, την εξέλιξη της πανδημίας.

Το στοίχημα πλέον, είναι η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των μέτρων. Σε ό,τι αφορά το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στην ιατρική κοινότητα, ο ΠΙΣ διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει εμπράκτως και με αποφασιστικότητα τα μέτρα, σε πλήρη ευθυγράμμιση και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο και υπηρεσίες του κράτους. Διότι πέραν από την πρόκληση της αναχαίτισης της πανδημίας είναι και η προσπάθεια διάσωσης του Συστήματος Υγείας, που επιδέχεται τέτοιας δοκιμασίας στα πρώιμα στάδια της εφαρμογής του.

Ο ΠΙΣ εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση του, διότι η κυβέρνηση έχει λάβει σοβαρά υπόψη και έχει υιοθετήσει αρκετές από τις -επιστημονικά τεκμηριωμένες- εισηγήσεις και συστάσεις που υπέβαλε ο Σύλλογος τόσο προς το Υπουργείο Υγείας όσο και προς την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αντιλαμβανόμενος τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται ο τόπος, αντιμετωπίζει υπεύθυνα την ανάγκη της επιστημονικής διαχείρισης της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να υποβάλλει εισηγήσεις, εκεί και όπου παρίσταται ανάγκη. Στόχος μας είναι η εποικοδομητική επιστημονική συμβολή και στήριξη των αρμοδίων αρχών, βάσει της εμπειρογνωμοσύνης, αξιοπιστίας και επιστημονικού κύρους της ιατρικής κοινότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X