ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαράζει και επίσημα τη δική της πορεία η Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής

Ιδιώτες γιατροί και ιδιωτικά νοσηλευτήρια γυρίζουν την πλάτη στο ΓεΣΥ

Του Νικόλα Πέτρου

Τον δικό τους δρόμο χαράζουν οι ιδιώτες γιατροί και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τα οποία διαφωνούν με το πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας μέσω του δικτύου ιδιωτικής ιατρικής. Tο απόγευμα του Σαββάτου οι συντελεστές της πλατφόρμας ιδιωτικής ιατρικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους γιατρούς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τους παροχείς υγείας και τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής σε αυτή την προσπάθεια.

Σημειώνεται δε, πως η ιδιωτική πλατφόρμα συστάθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) με σκοπό να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων και των ιδιωτών παρόχων υγείας, που δεν θα συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ. Όπως προτάσσει η ΕΝΙΚ, στόχος της πλατφόρμας είναι η διατήρηση και η περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτών ιατρών, ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, κλινικών εργαστηρίων, ακτινολογικών διαγνωστικών κέντρων και ασφαλιστικών φορέων, για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Κύπρου.

Μάλιστα, ο κάθε γιατρός που επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτή, έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί ηλεκτρονικά από μόνος του στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας, όπως αντίστοιχα εγγράφονται οι γιατροί στο ΓεΣΥ μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Για την καλύτερη οργάνωση και προώθηση της πλατφόρμας ιδιωτικής ιατρικής, πρόσφατα έχει δημιουργηθεί μια συντονιστική ομάδα η οποία αποτελείται από τους Μάριο Καραϊσκάκη, Χάρη Αρμεύτη, Γιώργο Μηνά, Γιώργος Βορκά, Σάββα Καδή, Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, Χρίστο Γεωργιάδη και Θεόδωρο Ποταμίτη.

Υψηλή η συμμετοχή

Όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας, μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σε αυτή 679 ιδιώτες ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, και 24 ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Επιπρόσθετα, προ ημερών, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) ξεκαθάρισε μέσω γραπτής του ανακοίνωσης ότι τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεν θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντασσόμενοι στο δίκτυο ιδιωτικής ιατρικής.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΝ, «το Δίκτυο αποτελεί πρωτοβουλία έμπειρων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ασκούν αυτόνομα και ελεύθερα την ιατρική επιστήμη εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ». Τονίζει δε, πως όλα τα μέλη του ΠΑΣΙΝ αποφάσισαν ανεξάρτητα τη συμμετοχή τους στο δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ

Οι επιχειρηματίες υγείας δεν «ασκούν αυτόνομα και ελεύθερα την ιατρική επιστήμη», αλλά ανελέητη κερδοσκοπική επαγγελματική δράση!!!

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X