ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοφή: Οι γονείς να συγκαταθέσουν για να γίνονται τεστ στα παιδιά της Δημοτικής εκπαίδευσης

Μπαίνουμε ξανά στο ίδιο λούκι με τις προηγούμενες χρονιές, ανέφερε ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, προτείνει όπως οι γονείς, συγκαταθέσουν για την διεξαγωγή rapid test στους μαθητές/ριές της δημοτικής εκπαίδευσης, ανά τακτά, σύντομα χρονικά διαστήματα, ούτως ώστε να σχηματιστεί μια σαφής εικόνα για το τι συμβαίνει στα δημοτικά σχολεία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο για το κλείσιμο των σχολείων σε Λεμεσό και Λευκωσία, εξαιτίας της εμφάνισης cluster κρουσμάτων, ο κ. Χριστοφή, είπε ότι «μας ανησυχεί το γεγονός ότι εμφανίζονται κρούσματα και στα δημοτικά. Μπαίνουμε ξανά στο ίδιο λούκι με τις προηγούμενες χρονιές αφού όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργούνται προβλήματα όταν εμφανίζονται μεγάλα clusters. Απώτερος στόχος είναι τα παιδιά να συνεχίσουν να φοιτούν με φυσική παρουσία».

Για τους γονείς, είπε ότι «έχουμε ευθύνη και εμείς οι γονείς γιατί πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τα παιδιά μας, όμως αντιλαμβάνεστε ότι αυτή την στιγμή η κοινωνία έξω είναι καθόλα χαλαρή και ανοιχτή και τα προβλήματα που παρουσιάζονται έρχονται στο τέλος της ημέρας στα σχολεία».

Ερωτηθείς αν πρέπει τα τεστ να γίνουν υποχρεωτικά στα δημοτικά σχολεία, ότι συμβαίνει δηλαδή στην μέση εκπαίδευση, ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων, είπε ότι «αυτή την στιγμή υπάρχει σε ισχύ ένας συγκεκριμένος κανονισμός. Αυτό που λέμε είναι ότι θα πρέπει όλοι εμείς οι γονείς να συγκαταθέσουμε να γίνονται αυτά τα τεστ στα παιδιά μας, να γνωρίζουμε το τι γίνεται στις σχολικές μας μονάδες και στα δικά μας τα σπίτια. Αν δεν το πράξουμε, δυστυχώς ότι έγινε σε αυτά τα δύο τα σχολεία θα γίνει παντού», είπε για να συμπληρώσει ότι, «ένα μεγάλο μέρος των γονιών, περίπου το 55 με 60%, έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους για να γίνεται αυτό το τεστ, όμως δεν είναι αρκετό όπως φαίνεται».

«Στα Δημοτικά, τα τεστ δεν είναι υποχρεωτικά, όμως εμείς προτείνουμε στους γονείς να συμβάλουν με την υπογραφή τους και να γίνονται τεστ στα παιδιά, για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει στη σχολική κοινότητα» ανέφερε καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση