ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ.Υγείας: Βελτιωμένη Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με το ΓεΣΥ

Ο κ.Ιωάννου δήλωσε ότι «οι πολίτες αναμένουν την εφαρμογή του και γι’αυτό δεν υπάρχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις εισφορές τους»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στόχος της κυβέρνησης με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, είναι η συνεχής βελτίωση του ώστε ο Κύπριος πολίτης να λαμβάνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που του αξίζει, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Σε δηλώσεις στο Λιοπέτρι ύστερα από το μνημόσυνο του Μόδεστου Παντελή και ερωτηθείς πότε ο κόσμος θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα οφέλη από το ΓεΣΥ ο Υπουργός είπε «με την έναρξη της εφαρμογής του Σχεδίου την 1η Ιουνίου 2019».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν αντιδράσεις από τους πολίτες σχετικά με την εισφορά τους στο ΓεΣΥ, απάντησε «όχι καμία αντίδραση από τους πολίτες. Νομίζω οι πολίτες αναμένουν το Σχέδιο Υγείας, αναμένουν την εφαρμογή του και θεωρώ ότι γι’αυτό δεν υπάρχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις εισφορές τους».
 
Πρόσθεσε ότι «είναι κάτι το οποίο θα ωφελήσει όλο τον πληθυσμό της Κύπρου, όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη του την 1η Ιουνίου του 2019».
 
Σε ερώτηση εάν ευσταθούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ΓεΣΥ να βάλει σε οικονομικά προβλήματα την Κύπρο, ο κ. Ιωάννου απάντησε πως «έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο λόγω της αρχιτεκτονικής του Σχεδίου. Η Νομοθεσία προβλέπει τον λεγόμενο σφαιρικό προϋπολογισμό και αυτό συνεπάγεται πως ό,τι εισπράττεται από τους πολίτες, αυτό  θα ξοδεύεται».
 
Δεν μπορεί συνέχισε «να ξοδευτούν περισσότερα απ’ ότι εισπράξουμε, ούτως ώστε να δημιουργηθούν πιθανά ελλείμματα και να υπάρξει πρόβλημα. Αυτές οι εισφορές υπολογίζονται να είναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ με την πλήρη εφαρμογή και αυτά είναι τα λεφτά που έχει υπολογιστεί να ξοδεύονται, να δίνονται ως ανταμοιβή προς τους συμβαλλόμενους».
 
Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα ότι «αναμένουμε πως με την 1η Ιουνίου 2019 θα υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή αλλά με καλή θέληση και αποφασιστικότητα θα τα επιλύσουμε, όπως συμβαίνουν προβλήματα με κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση».
 
Αυτό που θέλω να επιβεβαιώσω, κατέληξε «είναι ότι με την εφαρμογή στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του Σχεδίου, ούτως ώστε ο Κύπριος πολίτης να μπορεί να λαμβάνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που επιτέλους μας αξίζει. Να αισθάνεται ότι έχουμε επιτέλους ένα Σχέδιο Υγείας που αυτή τη στιγμή απουσιάζει, είμαστε η μόνη χώρα χωρίς Σχέδιο Υγείας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ