ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Διαδικασίες για ανέγερση νέου κτηρίου Κρατικού Χημείου

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε εκεί και όπου είναι εφικτό να αναβαθμιστούν υφιστάμενες εγκαταστάσεις, σημείωσε ο κ. Δαμιανός

ΚΥΠΕ

Το κράτος βρίσκεται ήδη σε διαδικασίες για ανέγερση νέου κτηρίου για την στέγαση των υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψής του στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σημειώνοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε εκεί και όπου είναι εφικτό να αναβαθμιστούν υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κρατικού Χημείου, ενώ συζητήθηκαν και τα προβλήματα όσον αφορά τον τρόπο που διεξάγονται οι εργασίες «έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την επίλυσή τους». Στον Υπουργό έγινε και παρουσίαση για το έργο και τον ρόλο του Κρατικού Χημείου.

Κληθείς να απαντήσει για το πιο σημαντικό θέμα που τέθηκε στη συζήτηση, ο κ. Δαμιανός είπε ότι «το σημαντικότερο θέμα είναι οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Κρατικού Χημείου» σημειώνοντας ότι το κράτος βρίσκεται ήδη σε διαδικασίες, στην έναρξη προσφορών, έτσι ώστε «να προχωρήσουμε με νέο κτήριο».

Ανέφερε επίσης ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι εκεί και όπου είναι εφικτό να αναβαθμιστούν υφιστάμενες εγκαταστάσεις προκειμένου να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα, έως την ανέγερση των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στον ημερήσιο Τύπο γράφτηκε ότι βρέθηκε ιδιώτης για ανέγερση παιδογκολογικής κλινικής σε χώρο κοντά στο Μακάρειο Νοσοκομείο και κατά πόσον αυτό ισχύει, ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι «έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις με την ομάδα συγκεκριμένου ιδιώτη που δεν έχω την εξουσιοδότησή του να εξαγγείλω ή να ενημερώσω περαιτέρω».

Πρόσθεσε ότι «είναι κάτι το οποίο μελετούμε και προφανώς είμαστε πολύ θετικοί στη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης παιδογκολογικής κλινικής κοντά στις εγκαταστάσεις του Μακάρειου Νοσοκομείου». Υπέδειξε ότι «θα συμβάλει τα μέγιστα στη βοήθεια που μπορούμε να παρέχουμε προς τα παιδιά μας και είναι κάτι για το οποίο θα θέλαμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις έτσι ώστε να καταλήξουμε κάπου για να μπορούμε να το εξαγγείλουμε».

Σε ερώτηση κατά πόσον τον ανησυχεί μια ενδεχόμενη απεργία των γιατρών καθώς, όπως αναφέρεται και στον ημερήσιο Τύπο, ανεβαίνουν οι τόνοι στον διάλογο μεταξύ συντεχνιών και Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) που αφορά τον καθορισμό των οικονομικών κινήτρων που ο Οργανισμός παραχωρεί στους γιατρούς κάθε μήνα, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι πάντοτε οι εργασιακές σχέσεις και η εργασιακή ειρήνη πρέπει να διατηρούνται.

Είναι, πρόσθεσε, ένα θέμα που χειρίζεται ο ΟΚΥπΥ τους τελευταίους μήνες. «Θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν κάποιες συζητήσεις όσον αφορά γενικότερα εργασιακά θέματα στον ΟΚΥπΥ και όπου μπορούμε να συμβάλλουμε εμείς, προφανώς θα συμβάλλουμε», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Μιλώντας για την επίσκεψή του στο Κρατικό Χημείου, ο κ. Δαμιανός δήλωσε ότι «ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση και θεωρούμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες έτσι ώστε κάποια προβλήματα να μπορέσουν να λυθούν».

Υπενθυμίζοντας ότι αύριο είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων ο Υπουργός τόνισε ότι οι υπηρεσίες του κράτους είναι εδώ για να στηρίξουν την ασφάλεια των τροφίμων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους καταναλωτές και το ευρύ κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση