ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:15
 

Υπ.Υγείας: Η στάση της ΠΑΣΥΚΙ δεν είναι πειστική

Θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο η συνάντηση, λέει ο Υπουργός

Newsroom K

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο η συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ΤΑΕΠ παρά την άρνηση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 11:00 το πρωί, παρά ην αρνητική απάντηση της ηγεσίας της ΠΑΣΥΚΙ με πρόσχημα την παρουσία των εκπροσώπων άλλων συντεχνιών.

«Πρόκειται για λυπηρή εξέλιξη, η οποία δεν είναι καθόλου πειστική. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουμε επιχειρησιακό πλάνο ώστε αν πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία στα ΤΑΕΠ να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία κανενός», ανέφερε καταληκτικά ο υπουργός.

«Ναι» στο διάλογο υπό προϋποθέσεις λέει η ΠΑΣΥΚΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αποφάσισε όπως ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας για συνάντηση και διάλογο προς αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας των ΤΑΕΠ με την προϋπόθεση ότι «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν και πολύ περισσότερο έχουν διαχωρίσει την θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσαν απεργία».

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της που έγινε σήμερα, παρουσία των Διευθυντών Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών συζητήθηκε το θέμα υποστελέχωσης των ΤΑΕΠ και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Μελετήθηκε διεξοδικά το έγγραφο εργασίας που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ και άμεσες ενέργειες στις οποίες έχουν ή προτίθενται να προβούν και οι οποίες κρίνονται ανεπαρκείς, όπως αναφέρεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των ΤΑΕΠ για 24ωρη απεργία αλλά και την κάλυψη με προσωπικό ασφαλείας όλων των κρίσιμων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο επιπλέον στην σημερινή επιστολή εκ μέρους του Υπουργού Υγείας αποφάσισε όπως ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα για συνάντηση και διάλογο προς αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας με την προϋπόθεση ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν και πολύ περισσότερο έχουν διαχωρίσει την θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσαν απεργία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μάχη μέχρι την υστάτη για αλλαγές στο ψήφισμα

«Αντί να μεμψιμοιρούμε για την νέα εξέλιξη, θα μπορούσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να υποβάλουμε ...»
YIANNOULIS  |  11:47

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X