ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ.Υγείας: Η στάση της ΠΑΣΥΚΙ δεν είναι πειστική

Θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο η συνάντηση, λέει ο Υπουργός

Newsroom K

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο η συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ΤΑΕΠ παρά την άρνηση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 11:00 το πρωί, παρά ην αρνητική απάντηση της ηγεσίας της ΠΑΣΥΚΙ με πρόσχημα την παρουσία των εκπροσώπων άλλων συντεχνιών.

«Πρόκειται για λυπηρή εξέλιξη, η οποία δεν είναι καθόλου πειστική. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουμε επιχειρησιακό πλάνο ώστε αν πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία στα ΤΑΕΠ να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία κανενός», ανέφερε καταληκτικά ο υπουργός.

«Ναι» στο διάλογο υπό προϋποθέσεις λέει η ΠΑΣΥΚΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αποφάσισε όπως ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας για συνάντηση και διάλογο προς αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας των ΤΑΕΠ με την προϋπόθεση ότι «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν και πολύ περισσότερο έχουν διαχωρίσει την θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσαν απεργία».

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της που έγινε σήμερα, παρουσία των Διευθυντών Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών συζητήθηκε το θέμα υποστελέχωσης των ΤΑΕΠ και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Μελετήθηκε διεξοδικά το έγγραφο εργασίας που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ και άμεσες ενέργειες στις οποίες έχουν ή προτίθενται να προβούν και οι οποίες κρίνονται ανεπαρκείς, όπως αναφέρεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των ΤΑΕΠ για 24ωρη απεργία αλλά και την κάλυψη με προσωπικό ασφαλείας όλων των κρίσιμων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο επιπλέον στην σημερινή επιστολή εκ μέρους του Υπουργού Υγείας αποφάσισε όπως ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα για συνάντηση και διάλογο προς αποτροπή της εξαγγελθείσας απεργίας με την προϋπόθεση ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παρίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις που δεν προκήρυξαν και πολύ περισσότερο έχουν διαχωρίσει την θέση τους ότι δεν στηρίζουν την εξαγγελθείσαν απεργία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X