ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Πώς απαντά στους ιατρούς για τους εμβολιασμούς

H ανακοίνωση του Υπουργείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με τη σύμβαση που διατηρούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και της αμοιβής που λαμβάνουν, οι Προσωπικοί Ιατροί (Παιδιών ή Ενηλίκων) χορηγούν στους δικαιούχους τους τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Εμβολιαστικό Σχήμα, όπως είναι τα εμβόλια της Γρίπης Α ή των παιδικών εμβολίων, κοκ. και ως εκ τούτου, έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, οφείλουν να διατηρούν και τις υποδομές για εμβολιασμό στα ιατρεία τους, αναφέρει σε απάντηση του προς την Κυπριακή Εταιρεία Παθολογίας, το Υπουργείο Υγείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, σημειώνεται, και επειδή τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν περιλαμβάνονται στο Εθνικό Εμβολιαστικό Σχήμα, το Υπουργείο Υγείας θα αποζημιώσει τους γιατρούς που θα συμμετέχουν με το ποσό των 10 ευρώ ανά δικαιούχο που θα εμβολιαστεί στα ιατρεία τους.

«Σε καμία περίπτωση η εισήγηση αυτή δεν αποσκοπεί στο να μετατρέψει τα ιατρεία σε Εμβολιαστικά Κέντρα, πόσω δε μάλλον να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Εν μέσω πανδημίας και εφόσον είναι αμοιβαία η παραδοχή ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα, ο στόχος είναι να δοθούν στους πολίτες διαφορετικές επιλογές και να εξυπηρετηθούν το συντομότερο», προστίθεται.

Ουδέποτε, αναφέρεται, το Υπουργείο Υγείας ισχυρίστηκε ότι η συμμετοχή των Προσωπικών Ιατρών στη διαδικασία είναι υποχρεωτική και ούτε έχει ως στόχο την κατάργηση της λειτουργίας των ιατρείων. Η συμμετοχή, τονίζεται, είναι εθελοντική και αποσκοπεί στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων τους.

Στο κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, θα πρέπει άπαντες, από οποιοδήποτε πόστο, να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από τις δύσκολες συνθήκες και τη σταδιακή επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας.

«Αναμένεται από τους Προσωπικούς Ιατρούς, στο πνεύμα συνεργασίας που έδειξαν μέχρι στιγμής, να πράξουν το καθήκον τους, βοηθώντας την Πολιτεία σε αυτή την προσπάθεια, προς το συμφέρον όλων των πολιτών», καταλήγει το Υπουργείο Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση