ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας στην «Κ»: Στο κάδρο το σενάριο ενός νέου Lockdown

Η πρώτη συνέντευξη του νέου Υπ. Υγείας - Σε οριακό σημείο η κατάσταση με τις νοσηλείες, αναφέρει ο Μ. Χατζηπαντέλας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τις αυξητικές τάσεις στο κομμάτι νοσηλειών, συνάμα όμως και αισιόδοξος ότι θα αποτραπούν τα χειρότερα, εμφανίζεται στην πρώτη του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας. Μιλώντας στην «Κ» ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας δεν βγάζει από το κάδρο το σενάριο του Lockdown, ωστόσο, θεωρεί πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν θα φθάσουμε στο σημείο να είναι επιλογή. Ο νέος υπουργός Υγείας εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχία των μέτρων που έχουν ληφθεί, πιστεύοντας πως τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού. Προειδοποιεί πως η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει εισχωρήσει στην κοινότητα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και τρίτης δόσης εμβολίου.

–Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ήδη τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 1000. Με τον ίδιο αριθμό σε άλλες περιπτώσεις οδηγηθήκαμε σε Lockdown. Μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο;

Το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και δρα άμεσα στις όποιες προκλήσεις παρουσιάζονται, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παρόλα αυτά υπάρχουν «όπλα» για να αποφευχθεί το Lockdown. Οι ειδικοί ανά το παγκόσμιο συμφωνούν ότι το κυριότερο «όπλο» είναι ο εμβολιασμός και η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας. Οι τελευταίες ενέργειες του Υπουργείου μας, κυρίως τα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης και οι κινητές μονάδες εμβολιασμού, έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο και επιπλέον, έχουν αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υπ. Υγείας στον Απόστολο Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση