ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Τα Πανεπιστήμια να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα, αν το επιθυμούν

Διευκρινίσεις Μιχάλη Χατζηπαντέλα για τρίτη δόση, φοιτητές και καταγγελίες κατά γιατρών

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας για έναρξη το συντομότερο των εμβολιασμών με 3η δόση στις ομάδες του πληθυσμού που καθορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετέφερε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κληθείς να απαντήσει εάν ανησυχεί το Υπουργείο Υγείας το φαινόμενο ιατρών που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες ή αποτρέπουν τους ασθενείς τους να εμβολιαστούν, ο κ. Χατζηπαντέλα επεσήμανε ότι για τις υποθέσεις που υπάρχουν πληροφορίες, έχει ήδη γίνει καταγγελία στην Αστυνομία και λαμβάνονται όλα τα νομικά μέτρα. «Όσον αφορά σε κάποιους γιατρούς που δεν προωθούν τον εμβολιασμό, είναι κάτι που θα το δούμε με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το πλάνο χορήγησης 3ης δόσης σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση των ομάδων που έχουν ανακοινωθεί, ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «η σημερινή εισήγηση ήταν ομόφωνη απόφαση του Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Όταν θα έχουμε νέα εισήγηση από τη ΣΕΕ, θα την εφαρμόσουμε όπως κάνουμε και τις περισσότερες φορές».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση για τον τρόπο επαναλειτουργίας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και κληθείς να πει εάν θα μπορεί ένα Πανεπιστήμιο να εφαρμόσει άλλα μέτρα, ο κ. Χατζηπαντέλα επεσήμανε ότι οι αποφάσεις αφορούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμόζονται και επανέλαβε ότι τα Πανεπιστήμια είναι ανεξάρτητες οντότητες και μπορούν να εφαρμόσουν πιο αυστηρά κριτήρια, εφόσον το επιθυμούν.

Ακολούθως, κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Εντατικολόγου που είχε φτάσει στην Κύπρο μετά από ενέργειες της Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμει στην προσπάθεια διαχείρισης των ασθενών στα νοσηλευτήρια και ο οποίος αναχώρησε χθες, ο κ. Υπουργός είπε ότι ο Γερμανός Ιατρός κλήθηκε να βοηθήσει μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ωστόσο, για προσωπικούς λόγους αναχώρησε από την Κύπρο. Είπε, επιπλέον, ότι το Υπουργείο Υγείας, εφόσον υπάρχει ανάγκη, θα προσπαθήσει να συνδράμει με όποιο τρόπο είναι δυνατό.

Τέλος, σε ερώτηση πότε αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία εμβολιασμού με ενισχυτική δόση ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνονται οι διαδικασίες και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα.
(MKY)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση