ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας: Μπέρδεψαν τον θάνατο ηλικιωμένου με την 8χρονη - Σε κλοιό ιών η Κύπρος

Σε τυπογραφικό λάθος που έχει να κάνει με την ημερομηνία γέννησης οφείλεται η εσφαλμένη είδηση για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού από Γρίπη Β'

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε τυπογραφικό λάθος στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Υγείας, που έχει να κάνει με την ημερομηνία γέννησης, οφείλεται η εσφαλμένη είδηση για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού από Γρίπη Α'.

Αυτό ανάφερε σε δηλώσεις του στην «Κ» ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας Δημήτρης Κωνσταντίνου, εξηγώντας ότι έγινε  μπέρδεμα με τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από Γρίπη Α'.

Το εν λόγω περιστατικό, πρόσθεσε, αφορά ηλικιωμένο άτομο, το οποίο εισήχθη στο Γ.Ν. Λεμεσού στις 15/2/2023 και απεβίωσε 10 ημέρες μετά. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από το ΚΥΠΕ με βάσει επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, τα οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, το 8χρονο παιδί πλήγηκε από Γρίπη Τύπου Α', ενώ σημειώνεται ότι δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας.

Σε κλοιό ιών

O κ. Κωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι συνολικά τα νοσηλευμένα περιστατικά από Γρίπη ανέρχονται στα 440, εκ των οποίων τα 274 αφορούν παιδιά κάτω των 15 ετών.

Τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, σχετικά με την επιτήρηση της δραστηριότητας της Γρίπης Κύπρο, αφορούν στην περίοδο 26 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι 6 Μαρτίου του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του 50% των περιστατικών Γρίπης αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών.

Εξάλλου, η ενδιάμεση ηλικία σε σχέση με τα περιστατικά Γρίπης που έχουν νοσηλευτεί την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου (τα τελευταία στοιχεία) αφορά στα 8 έτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση