ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:39
 

Υπουργός Υγείας: Ενημέρωσε τον Κροάτη ομόλογό του για το ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού

ο κ. Ιωάννου είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το απόγευμα με τον κ. Beros, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το θέμα της επιδημίας.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε το Σάββατο τον Κροάτη ομόλογό του, Vili Beros, για τη διερεύνηση ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού στην Κύπρο, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, εφόσον κριθεί αναγκαία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Ιωάννου είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το απόγευμα με τον κ. Beros, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν και συντόνισαν τις ενέργειές τους σε σχέση με το θέμα του κορωνοϊού.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο σειράς επαφών που πραγματοποιεί ο Κροάτης Υπουργός με όλους τους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Κροατία ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Ιωάννου ανέλυσε στον κ. Beros το πλάνο δράσης και τα πρωτόκολλα που ετοίμασε η Κύπρος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που εκδίδει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Παράλληλα, ο Κύπριος Υπουργός ενημέρωσε τον Κροάτη ομόλογό του για την ενεργοποίηση του πλάνου αυτού για τη διερεύνηση ύποπτου περιστατικού που εντοπίστηκε στην Κύπρο χθες. Ο κ. Beros ανέφερε ότι οι ενέργειες που εφάρμοσε η Κύπρος είναι οι ενδεδειγμένες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες οδηγίες από τους αρμόδιους Οργανισμούς.

Ο Κύπριος Υπουργός μετέφερε επίσης ότι την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαία η πραγματοποίησή της από την Κροατική Προεδρία ή τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν όπως εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και με τους Υπουργούς Υγείας των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ, μέσω της δημιουργίας πλατφόρμας επικοινωνίας, με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών από τα κράτη μέλη για τον χειρισμό της επιδημίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X