ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Ζητά τήρηση της νομιμότητας του ασυμβίβαστου του Νίκολσον η Επ.Ελέγχου

Ολοκληρώθηκε η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τήρηση της νομιμότητας στο θέμα του ασυμβίβαστου του Προέδρου του ΟΚΥπΥ Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον ζητά με την έκθεση της προς την Ολομέλεια της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, σύμφωνα με δηλώσεις της Αναπληρώτριας Προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Χαραλαμπίδου και της Βουλευτού μέλους της Επιτροπής Αννίτας Δημητρίου.

Τα μέλη της Επιτροπής διεξήλθαν το κείμενο της Έκθεσης, την Πέμπτη και κατέληξαν στο κείμενο που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι η έκθεση είναι έτοιμη από την Επιτροπή Ελέγχου. Πρόσθεσε πως θα γίνουν κάποιες προσθήκες και θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως η έκθεση αναφέρει ότι άμεσα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, με σεβασμό στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και με τρόπο που να διασφαλίζεται η νομιμότητα και το κράτος δικαίου.

Αυτή είναι η θέση μας για το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι πρέπει να λειτουργήσει με γνώμονα αυτές τις κατευθύνσεις, συνέχισε η κ. Χαραλαμπίδου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, είπε πως η Βουλή δεν μπορεί να έρθει να καλέσει το Υπουργικό να παύσει, το υπό αναφορά πρόσωπο, και πρόσθεσε πως είναι δουλειά του Υπουργικού να πειθαρχήσει στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα «και αυτό ακριβώς, ζητήσαμε».

Συμπλήρωσε ότι πρέπει κινηθεί με γνώμονα τη νομιμότητα, να διασφαλίσει τη νομιμότητα το Υπουργικό.

Απαντώντας σε περαιτέρω ερωτήσεις, η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε πως υπάρχει μια γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία λέει κάποια πράγματα.

Συνεχίζοντας είπε πως (ο Γενικός Εισαγγελέας) εκτός από αυτά τα οποία επισημαίνει, ζήτησε κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις και τις οποίες το Υπουργικό Συμβούλιο είχε όλο τον χρόνο να δώσει με τα απαραίτητα στοιχεία και να πάρει συμπληρωματική γνωμάτευση την οποία θα έκρινε ότι έπρεπε να έχει ενώπιον του.

«Θεωρούμε πως η όποια απόφαση του Υπουργικού θα πρέπει και επιβάλλεται να συνάδει με τις θέσεις που εκφράζει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Η κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε την εκτίμηση πως η έκθεση μάλλον δεν θα είναι την Παρασκευή ενώπιον της Ολομέλειας, επειδή ο χρόνος που απομένει για τις διορθώσεις είναι περιορισμένος.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι η Επιτροπή αποφάσισε και θα σταλεί έκθεση με κατάληξη να διασφαλιστεί η νομιμότητα εφόσον προφανώς εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασυμβίβαστου.

Πρόσθεσε πως η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν μπορεί να προκαταλάβει τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία ζητούμε να ληφθεί υπόψη, ούτε είναι το αρμόδιο σώμα να την εξετάσει.

Αυτό θα συνιστούσε θεσμική εκτροπή, συμπλήρωσε η κ. Δημητρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X