ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λακατάμεια: Αντλούν τα λύματα και αρχίζουν ψεκασμούς (φωτος)

Καθησυχάζει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΛ - Η περιοχή δεν διατρέχει κάποιο περιβαλλοντικό κίνδυνο

Newsroom K

ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΡΚΟΥ

Το βράδυ της Δευτέρας επιλύθηκε το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Λακατάμειας, μετά από βλάβη που υπέστησαν αγωγοί μεταφοράς λυμάτων με αυτά να χύνονται στον Πεδιαίο και στο πάρκο Αγίου Γεωργίου στην Ανθούπολη.

Σε δηλώσεις του στο 24News, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Σάββας Χατζηνεοκλέους, εξηγεί ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο κ. Χατζηνεοκλέους, το σημείο επισκέφθηκαν τόσο αρμόδια πρόσωπα του ΣΑΛ, όσο και του Τμήματος Περιβάλλοντος, ούτως ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Η διαρροή λυμάτων, όπως μας πληροφόρησε, δεν προχώρησε πάνω από την λίμνη του Μαγκλή, ως εκ τούτου ξεκίνησε από την Τετάρτη 29/05 η διαδικασία άντλησης των συσσωρευμένων λυμάτων από την περιοχή που επηρεάστηκε. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός με φάρμακα που θα υποδείξει το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Μάλιστα όπως μας διευκρίνισε, ο ψεκασμός αφορά στην καταπολέμηση κουνουπιών αλλά και διάφορων άλλων θεμάτων που προκύπτουν υπό τέτοιες συνθήκες. «Η περιοχή δεν διατρέχει κάποιο περιβαλλοντικό κίνδυνο», όνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΛ.

Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μία βδομάδα σύμφωνα με τον κ. Χατζηνεοκλέους.

Έρευνα για την καταλληλότητα

Προβληματισμός και ερωτηματικά εγείρονται στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, αφού πριν από μερικούς μήνες (Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2019) υπήρξε ξανά πρόβλημα σε άλλο σημείο της διαδρομής των συγκεκριμένων αγωγών, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου. Αυτό θα ερευνηθεί, μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή τις τελευταίες μέρες, είπε, καθώς θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τι ευθύνεται για την ύπαρξη των διαφόρων προβλημάτων.

Σε σχέση με υπαινιγμούς για χρήση φθηνών υλικών, ο κ. Χατζηνεοκλέους είπε ότι, από τα ευρήματα του ΣΑΛ δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα διερευνηθεί το κατά πόσον τα υλικά είναι τα κατάλληλα για αυτή την χρήση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΛ, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα διεξαγάγει έρευνα και θα μελετηθούν δεδομένα και φάκελοι, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν λάθη και χρήση ακατάλληλων υλικών, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χατζηνεοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση