ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λατσιά: Βίντεο από πιστούς να μπαίνουν στην εκκλησία από την πίσω πόρτα

Πιστοί βρέθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά μετά το τέλος της λειτουργίας όπως καταγράφεται και στο βίντεο του 24news

Newsroom K

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σε βίντεο του το 24Νews το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (16/4) φαίνεται ότι κάποιοι πιστοί αγνόησαν το διάταγμα του υπουργού Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι, με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, «απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής. Τονίζεται ότι απαγορεύεται η τήρηση του εθίμου της λαμπρατζιάς».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η συνάδελφος Μαρινέλλα Παναγιώτου, παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, το διάταγμα του υπουργού Υγείας και τις συστάσεις από την Αστυνομία πιστοί βρέθηκαν στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά μετά το τέλος της λειτουργίας.
Από τις εικόνες που καταγράφηκαν, φαίνονται οι πιστοί να εισέρχονται στον ναό από πλαϊνή πόρτα και να φεύγουν κρατώντας στα χέρια τους αντίδωρο.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκκλησία το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ήταν κάθε ηλικίας, από ηλικιωμένους μέχρι μικρά παιδιά.

Στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης παραδοσιακά οι πιστοί μεταβαίνουν στην εκκλησία για να μεταλάβουν, ωστόσο αυτό το διάστημα, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει το παγκόσμιο, αυτό απαγορεύθηκε ρητά από τους ειδικούς.

Τι αναφέρει ο ιερέας της εκκλησίας

Το 24news επικοινώνησε με τον πατέρα Ανδρέα, που τέλεσε την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, ώστε να σχολιάσει τις πιο πάνω εικόνες που καταγράφηκαν.

Όπως μας εξήγησε ο πατήρ Ανδρέας, εντός της εκκλησίας την ώρα της λειτουργίας δεν υπήρχε κανένας πιστός, παρά μόνο όσοι έπρεπε να είναι (βλ. βίντεο πιο κάτω). Ο ίδιος αποχώρησε μετά το τέλος της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον ιερέα, η εκκλησία έβαλε Άγιο Ευχέλαιο σε βαμβάκι και το τοποθέτησε σε σακούλι για όσους πιστούς επιθυμούσαν να λάβουν, ενώ κόπηκε και άρτος και αφέθηκε στο τραπέζι της εκκλησίας.

Όσον αφορά πρόσωπα που βρέθηκαν στην εκκλησία μετά το τέλος της λειτουργίας, ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε ότι ήρθαν για να ντύσουν την εκκλησία στα μαύρα, ελέω της Σταύρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση