ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λεμεσός: Καταγγέλθηκαν 19 πιστοί ανάμεσα τους και ο κοινοτάρχης Ερήμης

Εξακριβώθηκαν στοιχεία και για άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός της Μονής

Newsroom K

Στους 19 ανέβηκαν τα πρόσωπα που καταγγέλθηκαν σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη (23/4) στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων, στην Ερήμη, όπου πιστοί είχαν κλειδωθεί εντός και αρνούνταν να εξέλθουν στην παρουσία αστυνομικών, ενώ στην συνέχεια, φαίνεται να διέφυγαν. Μεταξύ των 19 προσώπων, είναι και ο κοινοτάρχης της Ερήμης, ο οποίος βρισκόταν στο μέρος χωρίς οποιαδήποτε βεβαίωση.

Θυμίζουμε ότι, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, στα εν λόγω πρόσωπα δεν εκδίδεται εξώδικο πρόστιμο, αλλά κατηγορούνται γραπτώς και αφήνονται ελεύθερα, ενώ αναμένεται να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου. Τα αδικήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν, θα αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. Σημειώνεται ότι θα σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση και θα προωθηθεί αρχικά στο Αρχηγείο Αστυνομίας για μελέτη και στη συνέχεια στη Νομική Υπηρεσία.

Η υπόθεση

Στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων, στην Ερήμη βρισκόταν από τις 9:00 το πρωί της Πέμπτης (23/4) αστυνομική δύναμη, έπειτα από πληροφορία ότι πραγματοποιείτο λειτουργία, στην παρουσία ιερέα και πιστών. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της δύναμης, με τον ιερέα να βγαίνει έξω από την εκκλησία και να συνομιλεί με τους αστυνομικούς. Αφότου έγιναν οι απαιτούμενες συστάσεις, ο ιερέας καταγγέλθηκε. Οι πιστοί για αρκετές ώρες αρνούνταν να βγουν έξω, ωστόσο η αστυνομία μετά από έρευνα που έκανε εντός του ναού δεν εντόπισε κανέναν από αυτούς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 20 οχήματα βρίσκονταν έξω από το Μοναστήρι, κάτι το οποίο προκάλεσε ερωτήματα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι αριθμός πιστών θεάθηκε να διαφεύγει με τα πόδια, εγκαταλείποντας στο χώρο τα οχήματά τους. Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται ενώ θα διερευνηθούν και οι πινακίδες των οχημάτων έτσι ώστε να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες. Σημειώνεται ότι καταγγέλθηκε και ο ιερέας από τα μέλη της Δύνημης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση