ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:38
 

Συνεργεία καταγράφουν τις ζημιές από την κακοκαιρία σε Λεμεσό και Λευκωσία

Οι περιοχές που κυρίως πλήγηκαν από έντονους ανέμους είναι Ζακάκι, Μοναγρούλι, Βάσα Κελλακίου και Κελλάκι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνολικά έξι συνεργεία της Επαρχιακή Διοίκησης Λεμεσού βρίσκονται από το πρωί επί ποδός, καταγράφοντας τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου, οι περιοχές που κυρίως πλήγηκαν από έντονους ανέμους, που σε δυο περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε ανεμοστρόβιλους, αφορούν το Ζακάκι στα δυτικά και την Παρεκκλησιά, Μοναγρούλι, Βάσα Κελλακίου και Κελλάκι, στα ανατολικά της Λεμεσού.

Στην πρώτη περίπτωση καταγράφηκαν ζημιές κυρίως σε επαγγελματικά υποστατικά, ενώ στη δεύτερη, οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν στο πέρασμα τους στέγες, δέντρα, ακόμη και αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπέστη και το κοιμητήριο της Παρεκκλησιάς.

Πάνω από 30 σπίτια επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία στην Παρεκκλησιά, είπε ο κ. Αλεξάνδρου, ενώ αρκετά άλλα στις βορειότερες κοινότητες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνονται διευθετήσεις για να εξευρεθεί χώρος διαμονής για έναν άστεγο στη Βάσα Κελλακίου, καθώς και για τετραμελή οικογένεια, καθώς η στέγη της οικίας που ενοικίαζε στην Παρεκκλησιά, κατέρρευσε.

Ερωτηθείς σχετικά, κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι, δεδομένων των καιρικών συνθηκών, το έργο καταγραφής των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο αύριο.

Από το πρωί συνεργεία της ΑΗΚ εργάζονται επίσης για αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο, που προκλήθηκαν από την αποκοπή καλωδίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα βλαβών της Αρχής, διακοπές ρεύματος παρατηρούνται επί του παρόντος στις περιοχές Μονής, Φασούρι, Ακτή του Κυβερνήτη, Πύργου Λεμεσού και Ζακακίου..

Επί ποδός 70 εργάτες του Δήμου Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας, ενόψει του γεγονότος ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και απόψε, καλεί όλους τους δημότες της πρωτεύουσας να συνδράμουν τις προσπάθειες του δήμου, μεριμνώντας για τον καθαρισμό των στομίων των οχετών που βρίσκονται έξω από τα υποστατικά τους, ή καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες στο τηλέφωνο 97877154 για αναφορά οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν σήμερα τα ξημερώματα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και ζημιές σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας ενώ πέραν των 70 εργατών, βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης, με έμφαση στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές».

Συγκεκριμένα, «πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και η Πύλη Αμμοχώστου και ως εκ τούτου ο Δήμος Λευκωσίας ενημέρωσε αμέσως με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ύστερα από συνεννόηση οι δύο χώροι θα παραμείνουν κλειστοί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών».

Επίσης, «υπερχείλισε ο ποταμός Κατέβα δημιουργώντας προβλήματα σε περιοχές δυτικά του ποταμού, πλημμύρισε η Λεωφόρος Αμμοχώστου μεταξύ Λεωφόρων Αγλαντζιάς και Αγίου Ιλαρίωνος παρά τον κυκλικό κόμβο ΣΟΠΑΖ ενώ υπερχείλισε και ο κεντρικός αγωγός Λευκωσίας (οχετός Παλλουριώτισσας) δημιουργώντας προβλήματα στη Διγενή Ακρίτα και γύρω οδούς».

Πλημμύρισε και η περιοχή της Ονασαγόρου και Φανερωμένης

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας, γενικότερα στην πρωτεύουσα, «λόγω της πολύ έντονης και συνεχόμενης βροχόπτωσης σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση και ανέμους, φύλλα έφραξαν τα στόμια των οχετών με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων».

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει «για μια ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού Λευκωσίας και την ολοκλήρωση των έργων στην Λεωφόρο Αμμοχώστου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους» και σημειώνει ότι «αν αυτά τα έργα είχαν υλοποιηθεί, όπως κατ’ επανάληψη ζητούσε ο δήμος, οι ζημιές θα ήταν πολύ λιγότερες».

Επίσης, «τα προβλήματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα εάν ο Δήμος Λευκωσίας δεν είχε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αντιπλημμυρικά έργα αξίας πέραν των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε γειτονιές της πόλης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X