ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λεωφόρος Μακαρίου: Ανοικτή για οχήματα από τις 7 Δεκεμβρίου

Η λεωφόρος θα μονοδρομηθεί από το ύψος της Σπύρου Κυπριανού (είσοδος Μακαρίου) μέχρι την λεωφόρο Ευαγόρου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Πράσινο φως άναψε το δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας για άνοιγμα της Μακαρίου σε οχήματα από τις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η λεωφόρος. Στην ουσία το δημοτικό συμβούλιο αναθεώρησε το υφιστάμενο καθεστώς, βάσει του οποίου με το άνοιγμα της λεωφόρου η διακίνηση θα επιτρέπεται μόνο για εξουσιοδοτημένα οχήματα- για όσους εργάζονται ή διαμένουν στην περιοχή και για λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον Χρύσανθο Φάκα, πρόεδρο της επιτροπής κυκλοφοριακού και χώρων στάθμευσης του δήμου Λευκωσίας, βάσει της απόφασης, η λεωφόρος θα μονοδρομηθεί από το ύψος της Σπύρου Κυπριανού (είσοδος Μακαρίου) μέχρι την λεωφόρο Ευαγόρου. Η μία λωρίδα θα χρησιμοποιείται ως λεωφορειολωρίδα (αριστερή πλευρά), ενώ η δεξιά λωρίδα θα είναι ανοικτή για όλα τα οχήματα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί για ένα μεταβατικό στάδιο, η διάρκεια του οποίου θα βασιστεί στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των παράδρομων της λεωφόρου Μακαρίου, τη νομοθετική ρύθμιση και την εγκατάσταση των αυτόματων φωτοεπισημάνσεων, καθώς επίσης και άλλων ρυθμίσεων που απορρέουν από το ολοκληρωμένο σχέδιο κινητικότητας της Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση