ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λευκωσία: Βανδάλισαν με σβάστικα μνημείο Κουβανού ποιητή

Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας καλεί το Δήμο Λευκωσίας να μεριμνήσει το ταχύτερο δυνατόν για την αποκατάσταση του

ΚΥΠΕ

Με αποτροπιασμό καταδικάζει τον βανδαλισμό του μνημείου του εθνικού ήρωα και ποιητή της Κούβας Χοσέ Μαρτί στη Λευκωσία ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος, το οποίο όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, βανδαλίστηκε με την αναγραφή ναζιστικής σβάστικας και μαύρο σπρέι.

Με την ανακοίνωσή του ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας καλεί το Δήμο Λευκωσίας να μεριμνήσει το ταχύτερο δυνατόν για την αποκατάσταση του μνημείου και ταυτόχρονα, καλεί τις αστυνομικές αρχές να ενεργήσουν για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο Χοσέ Μαρτί, προστίθεται, εθνικός ποιητής και ήρωας της Κούβας, αποτελεί σύμβολο του αγώνα της Κούβας για την ανεξαρτησία από την ισπανική αποικιοκρατία, στη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκε σε μάχη. Το μνημείο του Χοσέ Μαρτί ανεγέρθηκε το 2007, σημειώνεται, στη Λευκωσία «και αποτέλεσε μια ανταπόκριση εκτίμησης της Κύπρου προς την Κούβα, η οποία το 2005 εγκαινίασε στην Αβάνα τον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».

Στην πίσω όψη του μνημείου του Χοσέ Μαρτί μάλιστα, αναγράφονται λόγια του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για την οικουμενική ακτινοβολία του Κουβανού ήρωα, όπως αναφέρεται, επισημαίνοντας ότι τα δύο μνημεία αποτελούν σύμβολα φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον κυπριακό και τον κουβανικό λαό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση