ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:59
 

Διπλό φονικό: «Να πληρώσει αυτός που το έκανε», δήλωσε ο Σολωμού

Στο δικαστήριο προβλήθηκε βίντεο από κλειστό κύκλωμα της περιοχής

Του Δημήτρη Λουκά

Συνεχίστηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου. Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου οδηγήθηκαν εκ νέου οι Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος.

«Έκανα λάθος που δεν εμπόδισα τον Τζιωνή»

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε νέος μάρτυρας κατηγορίας, ο αστυφύλακας του ΤΑΕ Λευκωσίας Κυριάκος Καυκαλιάς, η κατάθεση του οποίου έγινε μέρος της κύριας εξέτασης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στις 27/4 στα γραφεία του ΤΑΕ έλαβε αριθμό φωτογραφιών από την ιατροδικαστική εξέταση του Λευτέρη Σολωμού, ενώ στις 29/4 στα γραφεία του ΤΑΕ μέρος φωτογραφιών του Μάριου Χατζηξενοφώντος. Οι εν λόγω φωτογραφίες έγιναν τεκμήρια στη διαδικασία.

Όπως είπε ο μάρτυρας ενώπιον του δικαστηρίου, σε ερώτηση που έκαναν στον Λευτέρη Σολωμού αν θέλει να παραδώσει μια κόλλα χαρτί όπου είχε γράψει σημειώσεις για τη νύχτα της ληστείας, εκείνος απάντησε «ναι, θα σας τη δώσω, για να τελειώνει όσο πιο γρήγορα η υπόθεση και να πληρώσει αυτός που το έκανε, που δεν είναι άλλος από τον ετεροθαλή αδερφό μου». Πρόσθεσε επίσης ότι έκανε λάθος που άκουσε τον αδερφό του και δεν τον εμπόδισε να σκοτώσει. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καυκαλιά, ο Λευτέρης Σολωμού στην κατάθεση του αναφέρει ότι ο Λοΐζος ήθελε να κλέψει πράγματα από το σπίτι. Ο Λοΐζος είπε στον Σολωμού να πάει να δει αν βρίσκονταν μέλη της αστυνομίας στο σπίτι, αλλά ο Λευτέρης αρνήθηκε. Τότε, ο Τζιωνής τον αγριοκοίταξε, αλλά δεν πήγε ποτέ στην οδό Ζαλόγγου.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα

Ο μάρτυρας παρουσίασε στο Κακουργιοδικείο usb με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από σπίτι που βρίσκεται στην οδό Ζαλόγγου. Το βίντεο προβλήθηκε στο δικαστήριο, με τον κ. Καυκαλιά να υποδεικνύει στις εικόνες που προβάλλονται διάφορα σημαντικά σημεία.

Στο βίντεο φαίνεται το φως στον χώρο στάθμευσης της οικίας να ανάβει και να σβήνει κάθε φορά που ανιχνεύει κίνηση, ενώ όπως αναφέρει ο μάρτυρας, στις 01:30 π.μ. φαίνονται και οι φάροι των περιπολικών που έχουν φθάσει στην σκηνή του εγκλήματος.

Η προηγούμενη δικάσιμος

Στην προηγούμενη δικάσιμο η δικηγόρος του Λευτέρη Σολωμού ζήτησε αναβολή, η οποία εξέφρασε την ανάγκη να διαβουλευθεί με τον πελάτη της αναφορικά με κάποιο «κομβικό ζήτημα» που προέκυψε σε σχέση με τη μαρτυρία του, Αστυνομικού Κυριάκου Καυκαλιά, που αφορά τον Σολωμού.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοίζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος που αντιμετωπίζουν από κοινού επτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Σάρα Σιάμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Έκκληση Λιλλήκα προς ΠΙΣ για ένταξη στο ΓεΣΥ

«Kύριε Λιλλήκα, μας σοβαρολογείς? Οι ΠΙΣιες δεν αντιλαμβάνονται τίποτε άλλο παρά μόνο το ΧΡΗΜΑ! »
ΑΚΑ  |  09:36

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X