ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς έφτασαν στον εντοπισμό της Sierra

Ο θάνατός της φαίνεται να επήλθε μετά από στραγγαλισμό που υπέστη από τον 35χρονο πρώην αξιωματικό.

Του Δημήτρη Λουκά

Εντοπίστηκε ανθρώπινη σορό στην Λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες η ομάδα έρευνας εντόπισε ανθρώπινη σορό που φέρεται να ανήκει στην 6χρονη Sierra. Η σορός ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι και δεμένη πάνω σε ένα τσιμεντομπλόκ, όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη κατάθεσή του, ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την σκηνή, ο θάνατός της φαίνεται να επήλθε μετά από στραγγαλισμό που υπέστη από τον 35χρονο πρώην αξιωματικό.

Εντοπίστηκε σε καλαμιώνες

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός, επιβεβαιώνει τους φόβους που υπήρχαν αρχικά, όσον αφορά στις δυσκολίες της λίμνης Μεμί, ότι, δηλαδή, ο πυθμένας περιείχε πυκνή βλάστηση. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, η σορός βρέθηκε από Κύπριο δύτη, σε βάθος έξι περίπου μέτρων, μέσα σε καλαμιώνες.

Ο κος Τράγκολας, ο οποίος αποτέλεσε το πρόσωπο των ερευνών, για σχεδόν δύο μήνες, ευχήθηκε να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο με αυτό που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα.

Σε κατάσταση σαπωνοποίησης

Σε βάθος περίπου έξι μέτρων εντοπίστηκε η σορός μικρού μεγέθους, που φέρεται να ανήκει στην 6χρονη Sierra, σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη. Ο κος Αγγελίδης σημείωσε ότι η σορός βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις για την ταυτοποίηση της σορού, εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

Όσο για τον 35χρονο Ίλαρχο, ο κος Αγγελίδης είπε ότι, καθώς την Παρασκευή 14/06 λήγει το διάταγμα κράτησής του, η Αστυνομία θα ζητήσει την ανανέωσή του.

Στην σκηνή έφτασαν ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, μαζί με άλλα μέλη, ενώ έχουν κληθεί και οι ιατροδικαστές. Σημειώνουμε ότι στο σημείο βρίσκεται και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης εντοπισμού των επτά θυμάτων του «Ορέστη» από την πρώτη στιγμή.

Το «παρών» τους στην σκηνή έδωσαν οι Εκπρόσωπος και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Ανδρέας Αγγελίδης και Στέλιος Στυλιανού.

Η σορός ανασύρθηκε από την λίμνη και τα μέλη της ομάδας έρευνας άρχισαν τις διαδικασίες μεταφοράς της στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 6χρονη κόρη της Marry Rose εντοπίστηκε σε σημείο το οποίο υπέδειξε σήμερα ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, τον οποίο μετέφεραν ξανά στην λίμνη Μεμί.

Αναλαμβάνει τα έξοδα κηδειών η Κυβέρνηση

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15 Μαΐου 2019, διευκρινίζεται ότι η έγκριση για κάλυψη των εξόδων των κηδειών των θυμάτων του φερόμενου κατά συρροή δολοφόνου, συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή τάφου και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται η διοργάνωση εράνων γι’ αυτό τον σκοπό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X