ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λύπη εκφράζουν οι συντεχνίες για δηλώσεις πολιτικών εναντίον του Τμήματος Δασών

Τι αναφέρουν οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ

ΚΥΠΕ

Λύπη εκφράζουν οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ για δηλώσεις πολιτικών που κατηγορούν το Τμήμα Δασών και απαξιώνουν τους δασοπυροσβέστες για το έργο που επιτελούν.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των τριών συντεχνιών, οι δασοπυροσβέστες είναι οι πρώτοι που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές και το Τμήμα Δασών διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον συντονισμό και την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Σημειώνεται ότι «με λύπη έχουμε ακούσει τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων που κατηγορούν το Τμήμα Δασών και απαξιώνουν τους δασοπυροσβέστες για το πολύτιμο έργο που επιτελούν».

Είναι σημαντικό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «να αναγνωρίσουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια και την αυτοθυσία αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για την προστασία των δασών μας και την ασφάλεια του φυσικού μας πλούτου».

Υπογραμμίζεται ότι οι προσπάθειές τους, αν και συχνά αόρατες στο ευρύ κοινό, είναι ζωτικής σημασίας για τη προστασία των δασών.

Αναφέρεται ακόμη ότι η κριτική είναι αναγκαία όταν είναι εποικοδομητική, αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι δηλώσεις αποθαρρύνουν και υποβαθμίζουν την αφοσίωση και την επαγγελματικότητα αυτών των εργαζομένων.

«Καλούμε όλους να αντικρίσουν την πραγματικότητα και να αναγνωρίσουν και να στηρίξουν το σημαντικό έργο που επιτελείται από το Τμήμα Δασών και τους δασοπυροσβέστες», καταλήγει η ανακοίνωση των συντεχνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση