ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαθητές ξεκίνησαν εκσκαφέα σε σχολείο - εργοτάξιο

Κινδυνεύουν μαθητές από τις εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας στον Στρόβολο

Της Ιωάννας Κυριάκου

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες το Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας στον Στρόβολο με τα παιδιά να βρίσκονται εκτεθειμένα σε κίνδυνο. Μιλώντας στην «Κ», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσης Στροβόλου, Γιωργος Παναγίδης, έκανε λόγο για μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και προειδοποίησε πως θα ληφθούν δραστικά μέτρα εάν τα έργα που πραγματοποιούνται στο σχολείο δεν ολοκληρωθούν σύντομα.

Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης να αλλαχθούν οι περιφράξεις των σχολείων, η Σχολική Εφορεία Στροβόλου έδωσε προσφορά σε συγκεκριμένο εργολάβο από τον Μάρτιο για να προχωρήσει με την αλλαγή της περίφραξης. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας τα έργα ξεκίνησαν στις Αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγίδη, ο Σύνδεσμος Γονέων εξέφρασε στη Σχολική Εφορεία την διαφωνία του με την έναρξη των έργων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς τα έργα δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Σχολική Εφορεία τους διαβεβαίωσε ότι τα έργα θα ολοκληρώνονταν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

«Ως αποτέλεσμα, όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά στις 13 Σεπτεμβρίου, το σχολείο ήταν γεμάτο μπάζα, σίδερα, εκσκαφείς, μπιτόνια με πετρέλαιο και βενζίνη, βίδες, ξύλα ενώ η μισή αυλή ήταν αποκομμένη», είπε ο κ. Παναγίδης, προσθέτοντας ότι η διεύθυνση του σχολείου αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα των διαλειμμάτων, αφού οι μαθητές δεν μπορούσαν να κάνουν διάλειμμα μόνο στο 1/3 του σχολείου τηρώντας τις αποστάσεις. «Έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου, τα 2/3 του σχολείου δεν έχουν ακόμη παραδοθεί και ο εργολάβος μάζεψε τα μπάζα μόλις πριν από μερικές μέρες και μετά από πιέσεις», τόνισε ο κ. Παναγίδης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, οι περιφράξεις που έχουν γίνει είναι πρόχειρες, γεγονός που εγείρει θέματα ασφάλειας για τους μαθητές. Όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οποιοδήποτε παιδί μπορεί να εισέλθει μέσα στα μπάζα και τα επικίνδυνα αντικείμενα, ενώ τα απογεύματα οποιοσδήποτε μπορεί να μπει μέσα σχολείο και να χρησιμοποιήσει τα μπιτόνια βενζίνης. Έκανε λόγο για ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο, με παιδιά που εισήλθαν στο σχολείο και ξεκίνησαν τον εκσκαφέα, σηκώνοντας μάλιστα την χούφτα επάνω.

Τέλος, ο κ. Παναγίδης διευκρίνισε πως ο Σύνδεσμος έτυχε προφορικής ενημέρωσης από την Εφορεία ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Εξέφρασε ωστόσο επιφυλακτικότητα καθώς υπάρχουν πολλές εργασίες που παραμένουν ανολοκλήρωτες και τόνισε ότι αν η Εφορεία δεν αναλάβει τις ευθύνες της και ασκήσει πίεση στον εργολάβο για άμεση ολοκλήρωση των έργων, τότε θα ληφθούν δραστικά μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση