ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ματσάκης για πόρισμα Θανάση: «Στην Κύπρο δεν αλλάζει τίποτα»

Πώς σχολίασε το πόρισμα για τον θάνατο του Θανάση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εγκληματική ενέργεια και ελλιπή διερεύνηση δείχνει το πόρισμα για το θάνατο του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Οι ποινικοί ανακριτές διαπίστωσαν πως ο θάνατος του άτυχου Νικολάου είναι εγκληματική πράξη δικαιώνοντας τη χαροκαμένη μάνα που εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια υποστήριζε ότι ο γιος της δεν έθεσε τέρμα στη ζωή του από μόνος του, όπως είχε θεωρηθεί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση του εθνοφρουρού, o ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης δήλωσε:

«Δεν είχα καμία εμπλοκή με τη νεκροψία και την αυτοψία το 2005. Η εμπλοκή μου στην υπόθεση ξεκίνησε το 2012 όταν το τότε Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να με διορίσει ανεξάρτητο εμπειρογνόμωνα. Στην έκθεσή μου σημείωνα τα σοβαρά κενά και παραλείψεις που υπήρξαν στην υπόθεση τόσο από ιατροδικαστικής πλευράς όσο και από την πλευρά της Αστυνομίας.»

Ο κύριος Ματσάκης, υποστήριξε πως τέτοια λάθη έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν και θα συμβούν ξανά και στο μέλλον.

«Όπως δήλωσα επανειλημμένα σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, στην Κύπρο δεν αλλάζει τίποτα.»

*Το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός Θανάσης Νικολάου

Όταν ο Ματσάκης ανέτρεψε τα δεδομένα

Το Ανώτατο Δικαστήριο, στις 31 Δεκεμβρίου 2008, ακύρωσε το πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστικής εξέτασης, με προνομιακό ένταλμα τύπου Certiorari.

Έξι χρόνια μετά από τον θάνατο του Θανάση και αφού έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες από την οικογένειά του, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε δύο ποινικούς ανακριτές για να ερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του Νικολάου. Διορίσθηκε επίσης και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης για να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση.

Ο κος. Ματσάκης ετοίμασε την γνωμάτευσή του στις 27 Απριλίου 2012. Σημείωνε ότι, τα τραύματα στο σώμα του Νικολάου, δεν είναι αυτά που προκύπτουν μετά από μια πτώση από τη γέφυρα της Άλασσας. Θεώρησε επίσης τις προηγούμενες θανατικές ανακρίσεις, επισφαλή και μη αποδεκτές.

Σημείωνε ότι η εγκληματική ενέργεια εναντίον του Νικολάου, δεν έπρεπε να αποκλεισθεί. Στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, οι ποινικοί ανακριτές που διορίσθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, υπέβαλαν την έκθεσή τους, στην οποία διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του 26χρονου εθνοφρουρού, πολύ πιθανόν να ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2014, ο τότε Γενικός Εισαγγελέας, αποφάσισε ότι δεν ήταν σωστό να γίνει επανεξέταση της υπόθεσης από την Αστυνομία, γιατί δεν πιστεύεται ότι θα μπορούσε να εξιχνιαστεί η υπόθεση 9 χρόνια μετά.

Η οικογένεια στην συνέχεια προχώρησε σε αγωγή, η οποία στρέφεται κατά του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τη Δημοκρατία, της Αστυνομίας, τις Στρατιωτικές Αρχές, τους Ανακριτές, τον Γενικό Εισαγγελέα και άλλες αρμόδιες αρχές του κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση