ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μάτσας: Οι δολοφόνοι του Θανάση ήταν τρεις - «Δεν μπορούσε ένας μόνος του»

«Ο ένας τον κρατούσε, ο άλλος προσπαθούσε να τον στραγγαλίσει και ο τρίτος τον κτυπούσε στο στομάχι και στο στέρνο», ανέφερε ο ποινικός ανακριτής, Σάββας Μάτσας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι δράστες που σκότωσαν τον Θανάση ήταν τρεις, σύμφωνα με τον ποινικό ανακριτή, Σάββα Μάτσα αφού όπως δήλωσε «δεν μπορούσε ένας από μόνος του να τον στραγγαλίσει και ταυτόχρονα να τον κρατά από το δεξί χέρι τόσο σφιχτά και να του προκαλέσει εξωτερικά τραύματα».

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο ποινικός ανακριτής ανέφερε «είναι μία εκτίμηση δική μου με βάση τα τραύματα που διαπιστώθηκε ότι είχε. Ο ένας τον κρατούσε, ο άλλος προσπαθούσε να τον στραγγαλίσει και ο τρίτος τον κτυπούσε στο στομάχι, στο στέρνο και του προκάλεσε κάταγμα στέρνου και ρήξη εσωτερικών ζωτικών οργάνων». 

Ο κ. Μάτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Θανάσης να έπεσε από ύψος 30 μέτρων τονίζοντας, «δεν υπάρχει ίχνος ευρήματος που να οδηγεί σε αυτή την εκδοχή. Αν έπεφτε από τη γέφυρα θα είχε πολλαπλά εξωτερικά κατάγματα».

Σχετικά με την αναφορά που υπάρχει στην έκθεση γεγονότων ότι η αίτια θανάτου του εθνοφρουρού ήταν η πτώση, ο ποινικός ανακριτής είπε «είναι ένα θέμα που είναι ανεξήγητο και είναι αυτό που οδηγεί σε άλλες σκέψεις. Δεν μπορεί να πέσει κάποιος από ύψος 30 μέτρων και να μην έχει εξωτερικές κακώσεις». 

Ερωτηθείς πώς σχολιάζει την κίνηση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού να ακυρώσει το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας, ο κ. Μάτσας απάντησε «ο κ. Σταυριανός δεν ήταν μέρος της διαδικασίας, συνεπώς δεν νομίζω ότι νομιμοποιείται να προέβη σε τέτοια ενέργεια και επίσης ενημέρωσε μέσω του Τύπου ότι προτίθεται να προβεί σε αυτή την ενέργεια από την ίδια ή την επόμενη μέρα που εκδόθηκε η απόφαση της τελευταίας θανατικής ανάκρισης. Και εγώ διερωτώμαι, πότε διάβασε αυτή την απόφαση που ήταν 100 σελίδες και ο δικηγόρος του πώς γνωρίζει το μαρτυρικό υλικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η θανατική ανακρίτρια για να καταλήξει στο εύρημα. Πρόκειται για μια επιπόλαια και πρόχειρη ενέργεια για δημιουργία εντυπώσεων». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση