ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:54
 

Με άλλες δύο εξαφανισμένες προσπαθεί να συνδέσει τον ύποπτο η αστυνομία

Ο 35χρονος αξιωματικός της ΕΦ είχε προσεγγίσει περισσότερες από 30 αλλοδαπές γυναίκες με το προφίλ «Ορέστης» στο Διαδύκτιο.

Newsroom K

Με άλλες δύο υποθέσεις γυναικών που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες, προσπαθεί να συνδέσει την εγκληματική δράση του 35χρονου ύποπτου η αστυνομία. Όπως προκύπτει από τις έρευνες του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος, στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν και οι κινήσεις του λοχαγού της Εθνικής Φρουράς σε διάφορα σημεία με αλλοδαπές στη Λευκωσία, με τις οποίες γνωριζόταν μέσω Διαδύκτιο και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα η «Κ», ο ύποπτος είχε προσεγγίσει περισσότερες από 30 αλλοδαπές γυναίκες με το προφίλ «Ορέστης» στο Facebook και στη πλατφόρμα γνωριμιών badoo. Μέλη του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν συλλέξει στοιχεία τόσο από τον προσωπικό υπολογιστή του υπόπτου όσο και από τον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε στη δουλειά, διερευνώντας ηλεκτρονικά «αποτυπώματα» που να συνδέουν και άλλες υποθέσεις με ελλείπουσες αλλοδαπές γυναίκες.

Αυτός είναι και ο λόγος των επίμονων ερευνών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικές αρχές, δια στόματος του αρχηγού της Ζαχαρία Χρυσοστόμου, θέλουν να «κλειδώσουν» την υπόθεση με όσα περισσότερα πειστικά στοιχεία μπορούν να συλλέξουν εις βάρους του υπόπτου αξιωματικού, έτσι ώστε όταν οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο «να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει αίσια κατάληξη».

Να σημειωθεί ότι το προφίλ του «Ορέστη» στο Διαδύκτιο, καθώς και το πραγματικό προφίλ του υπόπτου στα social media έχουν κλείσει από τη Δευτέρα, μετά από αίτημα που έκανε στις αρχές τόσο ο ίδιος όσο και πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η νενομισμένη νεκροτομή στη δεύτερη σορό που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού δεν κατέδειξε τη ταυτότητά της, συνεπώς το πτώμα δεν ταυτοποιήθηκε με την 28χρονη ελλείπουσα Arian Palanas Lozano για την οποία ο ύποπτος έχει ομολογήσει πως έχει σκοτώσει.

Προς αναζήτηση της 6χρονης Sierra

Την Τρίτη το πρωί οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχίσουν με ειδικό εξοπλισμό και σκάφανδρο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Τα μέλη των ΟΥΚ και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα συνδράμουν με υποβρύχιες έρευνες. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο βάθος και στον πυθμένα της λίμνης που περιέχει λάσπες, μπάζα και κορμούς δέντρων που δημιουργούν έναν «λαβύρινθο», παράγοντες που δυσκολεύουν το έργο των αρχών.

Ο ύποπτος φέρεται να έδωσε λεπτομερή περιγραφή στους ανακριτές και να υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε την ανήλικη, νεότερες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι στις καταθέσεις του έχει πει διάφορα σενάρια για το πού βρίσκεται η ανήλικη, ενώ το σημείο που έχει υποδείξει αρχικά είναι καλυμμένο με νερό μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών.

Όσον αφορά τις έρευνες στο φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό σταμάτησαν προσωρινά τη Δευτέρα το απόγευμα για λόγους ασφαλείας. Έχει διαπιστωθεί μία μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τον ανελκυστήρα και αναμένονται την Τρίτη να βρεθούν στον χώρο ειδικοί τεχνικοί για να διαπιστώσουν το βάθος του προβλήματος και να προτείνουν λύσεις ώστε να συνεχιστούν με ασφάλεια οι έρευνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X