ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με drone η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου - Τι καινούργιο θα δούμε

Θα παρουσιαστούν επίσης οι εξαρτύσεις που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Ε.Φ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το νέο εξοπλισμό και τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Εθνικής Φρουράς θα παρουσιαστούν το Σάββατο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τη γιορτή της 1ης Οκτωβρίου.

AEROSTARΣύμφωνα με την ενημέρωση του ΥΠΑΜ στην παρέλαση αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και τα μη επανδρωμένα Α/Φ AEROSTAR που απέκτησε η Ε.Φ από το Ισραήλ. Θυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα Drone έχουν δυνατότητα συνεχούς πτήσης 12 ώρες ενώ αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 110 κόμβων.

-Άνοιγμα φτερών 8,7 μέτρα
-Μήκος 4,5 μέτρα
-Πλάτος ατράκτου 1,2 μέτρα
-Βάρος 230 κιλά
-Ωφέλιμο φορτίο 50 κιλά
-Μέγιστη αυτονομία πτήσης 12 ώρες
-Ταχύτητα πτήσης 110 kt
-Εύρος πτήσης πάνω από 250 χλμ.
-Ύψος πτήσης έως και 18 χιλιάδες πόδια.

Καινούργιες Εξαρτύσεις


Σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποίησε η Ισραηλινή Marom Dolphin, ο προτεινόμενος ατομικός εξοπλισμός αλλάζει άρδην τα όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα κάνοντας παρελθόν τα ξεχωριστά μέρη και εισάγοντας μια διαφορετική φιλοσοφία με κύριο γνώρισμα το ενοποιημένο σύστημα, με δυνατότητες γρήγορης αφαίρεσης των μερών του. Ο ατομικός εξοπλισμός αποτελείται από το κράνος, την εξάρτηση και το σακίδιο μάχης τα οποία είναι συνδεδεμένα στην ίδια ζώνη. Η εξάρτηση μάχης αποτελείται από τις πλάκες προστασίας του στρατιώτη ενώ το σακίδιο μάχης αφαιρείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό σημαίνει πως καταργείται αυτό που ήταν γνωστό μέχρι σήμερα δηλαδή την κλασική στήριξη του σακιδίου στους ώμους. Σύμφωνα με την παρουσίαση, το σύστημα αυτό προκαλεί μικρότερη πίεση στους ώμους, επιτυγχάνει καλύτερη στήριξη στη μέση ενώ μπορεί να αφαιρεθεί τάχιστα σε περίπτωση εμπλοκής με τον εχθρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση