ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με πανό διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό οι οδηγοί των εταιρειών ΟΣΕΑ και Intercity

«Θεωρήσαμε σωστό ότι πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στην Προεδρία ότι βρισκόμαστε εδώ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας», είπε ο κ. Βαρνάβα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κρατώντας πανό τα οποία ανέγραφαν συνθήματα όπως «Δεν είμαστε σκλάβοι κανενός» οι οδηγοί 30 λεωφορείων της εταιρείας ΟΣΕΑ (Αμμοχώστου) και Intercity βρέθηκαν σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία προσφορών για τη νέα δεκαετία και ζητώντας την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες μαζί με άλλες τρεις εταιρείες ΕΜΕΛ (Λεμεσού), ΖΗΝΩΝ (Λάρνακας) και ΟΣΥΠΑ (Πάφου), πραγματοποίησαν σήμερα δύο ξεχωριστές διαμαρτυρίες, η μια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και η άλλη έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, όπου συνεδριάζει η Βουλή. Στο Προεδρικό βρέθηκαν τα λεωφορεία από τις εταιρείες ΟΣΕΑ και Intercity και στο Συνεδριακό από τις εταιρείες ΕΜΕΛ, ΖΗΝΩΝ και ΟΣΥΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των Οδηγών του ΟΣΕΑ Αμμοχώστου, Παύλος Βαρνάβα, ο οποίος εκπροσωπούσε τους οδηγούς στο Προεδρικό, είπε πως εκ μέρους και των 5 εταιρειών βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό 30 λεωφορεία. Η διαμαρτυρία διήρκεσε μισή περίπου ώρα και είχε ως στόχο να στείλει το μήνυμα στην Προεδρία ότι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως σήμερα δεν θα γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια συνομιλίας ή συνάντησης με την Προεδρία, ούτε και επίδοση οποιουδήποτε υπομνήματος ως εργαζόμενοι. «Θεωρήσαμε σωστό ότι πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στην Προεδρία ότι βρισκόμαστε εδώ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και ότι ζητούμε όπως αποδεχθούν και τηρήσουν τις δικαστικές αποφάσεις», είπε.

Ερωτηθείς ποιο είναι το μεγάλο αίτημα των εργαζομένων, ο κ. Βαρνάβα είπε πως πρέπει η Πολιτεία να δει και να αποδεχθεί το ακέραιο δικαστικό σύστημα της Κύπρου και να αποδεχθεί την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε, «βάσει των αποφάσεων του Δικαστικού Δικαστηρίου η εταιρεία ΟΣΕΑ και η εταιρεία του Intercity παίρνουν τις προσφορές για την επαρχία Αμμοχώστου και για το Intercity και η προσφορά της εταιρείας MLK Καπνός θεωρείται από το Δικαστήριο άκυρη».

Η διαμαρτυρία των 5 εταιρειών, όπως διευκρίνισε, έχει διαχωριστεί έξω από τη Συνεδριακό Κέντρο και το Προεδρικό. Έξω από το Προεδρικό βρίσκονται τα λεωφορεία με τους οδηγούς του Intercity και της ΟΣΕΑ και στο Συνεδριακό βρίσκονται οι άλλες τρεις εταιρείες.

Χθες, οι εταιρείες ανακοίνωσαν τη δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για να διαμαρτυρηθούν μια, όπως την χαρακτηρίζουν, «διάτρητη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για τη νέα δεκαετία», κάνοντας επίσης λόγο για «τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση