ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βροχές και ενδεχόμενο για χιόνια - Με τι καιρό θα υποδεχθούμε το 2024

Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα παρατηρούνται αρχικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ προοδευτικά θα αναπτύσσονται και τοπικά αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, κυρίως ασθενή βροχή, ιδιαίτερα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές, οι οποίες αργότερα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, κυρίως ασθενή βροχή στα δυτικά και στα νότια. Κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί κατά τόπους αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται και τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Κατά τις βραδινές ώρες και μετά, αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα σε περιοχές δυτικά και στα βόρεια, όπου δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Την Τρίτη, τις πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια και ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, όπου δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται παροδικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα, θα σημειώσει μικρή πτώση, για να παραμείνει λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα της εποχής, ωστόσο μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση