ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με τιμές το τελευταίο αντίο στον αστυφύλακα Πέτρο Ελευθερίου

Η κηδεία του τελέστηκε στον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ορόκλινη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θλίψη σκόρπισε ανά το παγκύπριο η είδηση του θανάτου του αστυφύλακα Πέτρου Ελευθερίου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, το βράδυ της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου. Ο 50χρονος στην προσπάθειά του να απομακρύνει πεζό από τον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας - Ριζοελιάς παρασύρθηκε, τόσο ο ίδιος όσο και ο πεζός, από όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό και των δύο. Ο θάνατος του αστυφύλακα βύθισε σε βαρύ πένθος και την οικογένεια της Αστυνομίας, η οποία το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, κήρυξε τριήμερο πένθος, με τις σημαίες της να κυματίζουν μεσίστιες. «Ένας αξιόλογος και έμπειρος αστυνομικός που ξεχώριζε για το ήθος, την ευγένεια και την ανθρωπιά του. Ένας εκλεκτός συνάδελφος, που στην προσπάθειά του να προστατεύσει ένα συνάνθρωπό μας, έχασε τη ζωή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δύναμης. Ο Ελευθερίου εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου στις 2 Οκτωβρίου, 1998. Υπηρέτησε σε διάφορα πόστα της Αστυνομίας με τελευταίο τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης. Καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 15 και 13 χρονών. 

Με τιμές το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του Ελευθερίου τελέστηκε σήμερα στις 15:00 στον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ορόκλινη και τα έξοδα ανάλαβε το Ταμείο Ευημερίας της Αστυνομίας. Η αστυνομική οικογένεια βρέθηκε σύσσωμη στην Ορόκλινη, για να αποχαιρετίσει τον Αστυφύλακα Πέτρο Ελευθερίου, με τις τιμές που του αξίζουν. Ο Αρχηγός Αστυνομίας, σε συνεννόηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης από την πρώτη στιγμή άρχισαν τις διαδικασίες για την επ’ ανδραγαθία προαγωγή του Αστυφύλακα Πέτρου Ελευθερίου, στον βαθμό του Λοχία. Τον επικήδειο ανέγνωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στυλιανός Παπαθεοδώρου. Στην κηδεία έδωσαν την παρουσία τους και οι Υπουργοί Άμυνας, Εργασίας και η Πρόεδρος της Βουλής.

Η άφιξη της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου. 

Η άφιξη του Υπουργού Άμυνας, Ανδρέα Γιωργάλλα.

Η άφιξη του Υπουργού Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου. 

Το χρονικό του διπλού θανατηφόρου

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εκπροσώπου της Αστυνομίας, Χρήστου Ανδρέου, λίγο πριν από τις 19.40 το βράδυ της Παρασκευής λήφθηκε πληροφορία ότι πεζό πρόσωπο βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Αγία Νάπα προς Ριζοελιά. Ανταποκρίθηκαν τρία μέλη της Αστυνομίας, δύο μοτοσικλετιστές του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, που βρίσκονταν στην περιοχή και περίπολο με ένα μέλος της Δύναμης από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν ένα άτομο να βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο και ο δρόμος ανακόπηκε, ώστε να μπορέσουν να το περιορίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το πρόσωπο αυτό φαίνεται να συμπεριφερόταν παράξενα και πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινητόδρομου και πήγε στην αντίθετη πλευρά. Το μέλος της Αστυνομίας, που βρισκόταν με το όχημα ανταποκρίθηκε άμεσα, μετέβηκε στην αντίθετη πλευρά κυκλοφορίας, δηλαδή στην κατεύθυνση από Ριζοελιά προς Αγία Νάπα, ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν οι μοτοσικλετιστές. Φαίνεται ότι σε κάποιο σημείο του δρόμου το μέλος της Αστυνομίας στάθμευσε το περιπολικό με αναμμένους τους φάρους και φαίνεται προσπάθησε να περιορίσει το άτομο, ώστε να τον μεταφέρει με ασφάλεια, εξωτερικά του δρόμου. Όχημα που διερχόταν στον αυτοκινητόδρομο, τύπου SUV, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τόσο το μέλος της Αστυνομίας όσο και το άλλο πρόσωπο. Ο Αστυνομικός φαίνεται να έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ το άλλο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου απεβίωσε μετά από λίγη ώρα. Αναφορικά με το δεύτερο πρόσωπο, πρόκειται για τον ο Wojdak Piotr 48 ετών από την Πολωνία, κάτοικο Παραλιμνίου. Στον οδηγό του οχήματος διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ και άλκοτεστ και η ένδειξη ήταν αρνητική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση