ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με τραγούδια γιόρτασαν την ημέρα της ανεξαρτησίας τους οι Ουκρανοί της Λεμεσού

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΚΥΠΕ

Γιόρτασαν την ημέρα της ανεξαρτησίας τους και έστειλαν μηνύματα κατά της Ρωσικής εισβολής στη χώρα τους, οι Ουκρανοί που διαμένουν στη Λεμεσό, σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης, στο θεατράκι του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου της Επίχωσης.

Όπως ανέφεραν οι συντονιστές της εκδήλωσης, η φετινή επέτειος της ουκρανικής ανεξαρτησίας είναι ιδιαίτερη καθώς σήμερα συμπληρώνονται και έξι μήνες από την ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας.

Βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί, πρόσθεσαν, για να μοιραστούμε τον πόνο μας και την αγάπη μας για την πατρίδα και την ομορφιά του ουκρανικού πολιτισμού.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά ουκρανικά τραγούδια αλλά και ξένα τραγούδια ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης, με τους παρευρισκόμενους να ανεμίζουν σημαίες της χώρας τους.

Νωρίτερα, έξω από το Προξενείο της Ρωσίας, στη Λεμεσό, συγκεντρώθηκε μικρός αριθμός Ρώσων υπηκόων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή της χώρας τους στην Ουκρανία, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Σταματήστε τους σκοτωμούς».

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν επίσης την σημαία σύμβολο των Ρώσων που αντιτίθενται στον πόλεμο, δηλαδή τη Ρωσική σημαία αλλά χωρίς την κόκκινη γραμμή, η οποία έχει αντικατασταθεί με λευκή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση