ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Μεγάλη απώλεια για τον ελληνισμό της Αιγύπτου ο θάνατος του Ν. Κάτσικα»

Τι αναφέρει ο Πρέσβης της Κύπρου στη χώρα

ΚΥΠΕ

Βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει, ιδιαίτερα στην ελληνική και στην κυπριακή παροικία στην Αίγυπτο, ο θάνατος του δημοσιογράφου και ανταποκριτή του ΚΥΠΕ και άλλων ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης στο Κάιρο, Νικόλαου Κάτσικα.

"Ήταν ένας πεπειραμένος και συνεπής επαγγελματίας, που ήταν πανταχού παρών. Ως άνθρωπος ήταν για μας σαν ένα μέλος της κυπριακής οικογένειας στο Κάιρο. Ήταν ένας φίλος και η απώλεια είναι για όλους πολύ μεγάλη, και ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει μπορώ να πω", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο, Όμηρος Μαυρομμάτης.

Ο κ. Μαυρομμάτης είπε πως το Σάββατο το βράδυ ήταν προγραμματισμένη στην κυπριακή πρεσβεία η κοπή της βασιλόπιτας της Κυπριακής Αδελφότητας του Καΐρου, στην οποία ο Κάτσικας ήταν προσκεκλημένος, και θα την κάλυπτε.

"Δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και δεν ξέραμε τι έγινε. Η Αστυνομία τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του", πρόσθεσε ο Πρέσβης της Κύπρου.

Ανέφερε πως οι συνθήκες του θανάτου του δημοσιογράφου ακόμα διερευνώνται, και για την απώλεια έχει ενημερωθεί η αδελφή του, η οποία διαμένει στην Ελλάδα. Αναμένουμε ενημέρωση για τις συνθήκες του θανάτου του, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την κηδεία είπε πως από μια πρώτη ενημέρωση που υπάρχει αυτή θα γίνει στο Κάιρο. "Δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα αλλάξει, ούτε έχουμε λεπτομέρειες για το πότε θα γίνει κλπ", πρόσθεσε ο Πρέσβης της Κύπρου.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες και πότε θα διευθετηθεί η παράδοση της σορού στην οικογένεια για ταφή, σημείωσε, αναφέροντας πως η κυπριακή Πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή από την πρώτη στιγμή με την Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο.

Ο κ. Μαυρομμάτης είπε πως ο Κάτσικας "ήταν ένας δημοσιογράφος πεπειραμένος, ο οποίος μπορούσε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όλων των αξιωματούχων που πέρασαν από εδώ, δηλαδή από τις επαφές Πρόεδρου της Δημοκρατίας, όπως όταν αυτός ήταν στο Κάιρο τον Σεπτέμβρη με επτά Υπουργούς, και κάθε άλλη επίσκεψη".

Όποιο γεγονός ήταν προς κάλυψη ο άνθρωπος ήταν πάντοτε εκεί, συνεπής, επαγγελματίας. Σε όλες τις εκδηλώσεις που χρειαζόταν και τις τριμερείς συνόδους ήταν πάντα παρών, πρόσθεσε. "Ήταν πάντα πρόθυμος και είναι δύσκολο να καλύψουμε το κενό. Η Πρεσβεία δεν έχει ακόλουθο Τύπου και η ενημέρωση για επισκέψεις κ.λ.π γινόταν υπό μορφή ανταποκρίσεων του Κάτσικα", ανέφερε.

Σημείωσε πως "ως άνθρωπος ήταν για μας σαν ένα μέλος της κυπριακής οικογένειας στο Κάιρο. Έψελνε στην εκκλησία και συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις".

Ο κ. Μαυρομμάτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο δημοσιογράφος ήταν προσκεκλημένος σε γεύμα στην πρεσβευτική κατοικία με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στις 26 του Δεκέμβρη, καθώς και στις 7 του Γενάρη.

"Ήταν ένας φίλος και η απώλεια είναι για όλους πολύ μεγάλη και ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει μπορώ να πω. Είναι απώλεια για τον Ελληνισμό εδώ, για την παροικία. Ήταν πανταχού παρών", είπε ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο.

Ο Νικόλαος Κάτσικας γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από το 2016 και τα τελευταία χρόνια και ως ανταποκριτής του ΚΥΠΕ. Επίσης συνεργαζόταν με την ΕΡΤ και το ΡΙΚ.

Διετέλεσε από το 2003 και για πολλά χρόνια Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου, συνέχεια του ιστορικού «Φωτός», της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Ήταν Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β, τον οποίο ακολούθησε σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση