ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:25
 

Μέτρα για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

Σκοπός η εκκαθάριση καθυστερημένων υποθέσεων

Newsroom K

Με επέκταση της κλίμακας δικαιοδοσίας του Επαρχιακού Δικαστή από το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ που ισχύει σήμερα, στο ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ και του Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή από το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ που ισχύει σήμερα, στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, συνεχίζεται η υλοποίηση των μέτρων για εκκαθάριση των καθυστερημένων υποθέσεων στα Δικαστήρια, που αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για υποβοήθηση της δικαστηριακής μεταρρύθμισης που προωθεί η Κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ενωρίτερα ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2019.

Η αύξηση της κλίμακας δικαιοδοσίας του Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή και του Επαρχιακού Δικαστή είναι ένα από τα μέτρα που θα υποβοηθήσουν την εκκαθάριση των καθυστερημένων υποθέσεων στα Δικαστήρια και θα προσδώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο σύστημα. Η εκκαθάριση των καθυστερημένων υποθέσεων στα Δικαστήρια είναι ένα έργο στο οποίο δίδουμε άμεση προτεραιότητα, αφού αυτό συνδέεται και υποβοηθά τη μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση της δομής και λειτουργίας των Δικαστηρίων, ως αναφέρεται και στην έκθεση των Ιρλανδών εμπειρογνωμόνων. Έτσι, η επέκταση της κλίμακας δικαιοδοσίας του Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή και του Επαρχιακού Δικαστή θα βοηθήσει αφενός, στην επίτευξη μείωσης στον αριθμό των Ανώτερων Επαρχιακών Δικαστών και των Προέδρων Επαρχιακών Δικαστών που απαιτούνται για διεκπεραίωση του πιο πάνω έργου, και, αφετέρου, θα προσδεθεί ταυτόχρονα μεγαλύτερη ευελιξία στο σύστημα, υπέδειξε ο κ. Σαββίδης.

Το τροποποιητικό νομοσχέδιο διαμορφώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως μετά από συνεννόηση με το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μόνο πρόστιμο σε Παπουλή, Μερκή, Σοφρώνη

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι μάλλον επικίνδυνοι, ίσως και οι χειρότεροι τα τελευταία χρόνια. Παλιά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  18:39

ΥΠΕΣ: Θέλουμε να περιορίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες

«Όταν έρθουν στην Κύπρο (στην μισή μας πατρίδα) ακόμα 100,000 Άραβες Πακιστανοί και Αφρικανοί σε λίγα ...»
Leon  |  18:31

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X