ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάμερες φωτοεπισήμανσης: Η απάντηση για την σήμανση και οι επιστολές

Δικλείδες ασφαλείας και διευκρινίσεις για προσωπικά δεδομένα στο προσκήνιο

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μπορεί η τοποθέτηση καμερών φωτοεπισήμανσης τροχαίας να βρίσκονται ουσιαστικά σε -πιλοτική- λειτουργία εδώ και σχεδόν ενάμιση μήνα, όμως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από πλευράς Τροχαίας ουδείς παραβάτης δεν έχει λάβει ακόμη προειδοποιητική επιστολή.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου με την πρώτη ενημέρωση από πλευράς αστυνομίας να αναφέρει πως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου οι κάμερες θα λειτουργούν χωρίς ωστόσο την έκδοση εξωδίκων αλλά αποστέλλοντας μόνο προειδοποιητικές επιστολές στους παραβάτες, δίνοντας χρόνο στους πολίτες να εγκλιματιστούν με τα νέα δεδομένα.

Προσωπικά δεδομένα και δικλείδες ασφαλείας

Η «Κ» επικοινώνησε με τον Βοηθό Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, κύριο Χάρη Ευριπίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς για μη-αποστολή προειδοποιητικών επιστολών μέχρι και σήμερα. Σε ερώτηση μας σχετικά με το πού οφείλεται αυτή η μεγάλη καθυστέρηση ο ίδιος ανέφερε πως απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Αστυνομίας αλλά και της εταιρείας που έχει επιλεγεί με το «κώλυμα» να εντοπίζεται σε διαδικαστικά ζητήματα. Συγκεκριμένα οι πρόνοιες που άπτονται του Περί Προστασίας και Προσωπικών Δεδομένων Νόμο καθώς και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες και διευκρινίσεις γύρω από ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Πρόσθεσε στο τέλος πως «Είναι θέμα ημερών να μπουν οι υπογραφές και να εκκινήσει κανονικά η αποστολή επιστολών στους παραβάτες».

Καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα; - Πότε αρχίζουν τα εξώδικα

Σε ερώτηση μας σχετικά με το πώς επηρεάζει αυτή η καθυστέρηση το χρονοδιάγραμμα της κανονικής έναρξης λειτουργίας των καμερών -που από την 1η Ιανουαρίου θα εκδίδουν κανονικά εξώδικα- αφού επί της ουσίας χάθηκε το μεγαλύτερο (χρονικά) μέρος της περιόδου προσαρμογής, ο κύριος Ευριπίδου ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα «κωλύματος» ούτε αλλαγής του χρονοδιαγράμματος. Μέσα από σειρά δράσεων, όπως η εκστρατεία ενημέρωσης μέσω διαδικτύου αλλά και η αποστολή ενημερωτικού εντύπου μέσω ταχυδρομείου σε χιλιάδες νοικοκυριά ο κόσμος έχει ενημερωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό ενώ πρόσθεσε πως με την υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει προσπάθεια να αποσταλούν όλες οι προειδοποιητικές επιστολές στους παραβάτες.

Παράπονα για σήμανση σε δρόμους με κάμερες

Καταληκτικά μεταφέραμε στον κύριο Ευριπίδου τις αντιδράσεις πολιτών για απουσία ή ελλιπή σήμανση σε χώρους όπου τοποθετούνται κάμερες φωτοεπισήμανσης της Τροχαίας με τον ίδιο ν’αναφέρει ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα, αφού και βάση νόμου δίνεται μεγάλη προσοχή στη σηματοδότηση. Πρόσθεσε πως σε ότι αφορά τα σταθερά σημεία υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες ενώ για τις κινητές κάμερες στο σημείο μεταφέρονται κινητές σημάνσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση