ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήνυμα ενότητας στέλνει ο Μητροπολίτης Ταμασού

Όσο πιο κοντά στο αξιακό σύστημα των χριστιανικών αρετών είναι ο λαός του Θεού, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε, για να απελευθερώσουμε την Κύπρο μας, είπε ο Μητροπολίτης

ΚΥΠΕ

Το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης του λαού του Θεού στις εκκλησιαστικές κάλπες «επιβεβαιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο την απαξίωση της Εκκλησίας από τον κόσμο και τα μεγάλα εμπόδια και προκλήσεις, που πρέπει να υπερβούμε, για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του», αναφέρει, σε μήνυμα του, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

«Γι’ αυτό τον λόγο, είμαστε ευγνώμονες για το 30% των Χριστιανών, που προσήλθαν να ψηφίσουν. Και είμαι σίγουρος, ότι αυτό το ποσοστό στο μέλλον θα αυξηθεί, εφόσον, όμως, πρώτα όλοι μαζί ενωμένοι, λαός και Σύνοδος, αντιμετωπίσουμε με πίστη, θάρρος, αποφασιστικότητα και πρακτικές λύσεις το μέλλον», προσθέτει.

Σημειώνει ότι όσο πιο κοντά στο αξιακό σύστημα των χριστιανικών αρετών είναι ο λαός του Θεού, «τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε, για να απελευθερώσουμε την Κύπρο μας από τον Τούρκο κατακτητή».

«Ο εθνικός στόχος της επανένωσης της πατρίδας μας, της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και της ανεύρεσης των αγνοουμένων μας, μαζί και με την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου, θα πρέπει να αποτελούν κύριο αίτημα του κάθε πιστού Χριστιανού. Μοναδική μας έγνοια είναι η σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων και το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας της Κύπρου», συμπληρώνει.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ευχαριστώντας τον πανάγαθο Θεό, για την ειρηνική ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, ευχαριστεί, παράλληλα, το σύνολο των Μελών της Ιεράς Συνόδου, «για τις γενναίες αποφάσεις, όσον αφορά στις νέες διαδικασίες για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου, ιδιαίτερα, όμως, για το πνεύμα ομοψυχίας και συναίνεσης, που όλοι επιδείξαμε, κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής διαδικασίας».

Ιδιαζόντως, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο, ο οποίος, όπως αναφέρει, από τα νεανικά του χρόνια εμπιστευόταν την κρίση του και τη γνήσια αγάπη, που νιώθει για την Εκκλησία της Κύπρου.

«Παρόλες τις αντιξοότητες και τους πειρασμούς, στάθηκε μέχρι τέλους στο πλάι μου», προσθέτει.

Ευχαριστεί, επίσης, τον Τοποτηρητή και τον Έφορο Εκλογών, που με τις συνέργειές τους, συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή των διαδικασιών, οι οποίες, όντως, διεκπεραιώθηκαν με αδιάβλητο τρόπο, όπως αναφέρει.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζει σε όλους τους συνεργάτες και εθελοντές, οι οποίοι, χωρίς να σκεφτούν χρόνο, κόπο και έξοδα, στήριξαν την υποψηφιότητά του, καθώς και όλους τους ψηφοφόρους, που εμπιστεύθηκαν τον οραματισμό του για μια Εκκλησία, η οποία, με αυτοκριτική και αυτογνωσία, θα πρέπει να πορευθεί, με αγάπη και σύνεση, στον κόσμο του σήμερα, όπως σημειώνει.

Ευχαριστεί, τέλος, όλους τους Εκπροσώπους και Λειτουργούς των Μ.Μ.Ε., οι οποίοι του έδωσαν χώρο και χρόνο να εκφράσουν το πρόγραμμα και τους οραματισμούς τους για την Εκκλησία της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση