ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μητέρα Θανάση: Υπάρχουν μεγάλα ονόματα, γι’ αυτό έγινε τόση συγκάλυψη

Όταν έφερα τα ρούχα του Θανάση στο σπίτι και είδα ότι ήταν ματωμένα, πήρα την κάλτσα την δεξιά, έσταζαν αίματα, είπε η κ. Ανδριάνα

Συγκλόνισε η μητέρα του αδικοχαμένου, Θανάση Νικολάου, η οποία μιλώντας στον Alpha Κύπρου και στην εκπομπής «24 ώρες» αποκάλυψε πως έκοψαν το πόδι του παιδιού της.

Η κα. Ανδριάνα μετά από επίμονες προσπάθειες κατάφερε να παραλάβει τα ρούχα του παιδιού της, τα οποία φορούσε όταν βρέθηκε νεκρός. «Όταν τα έφερα στο σπίτι και είδα ότι ήταν ματωμένα, πήρα την κάλτσα την δεξιά, έσταζαν αίματα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πορεία των ερευνών και για τους δύο ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές που καλούνται να διαλευκάνουν την πολύκροτη υπόθεση είπε: «Αυτοί που έχουν αναλάβει να ψάξουν ως προς τι ποιοι φταίνε και πέρασαν τόσα χρόνια χωρίς την αιτία θανάτου».

«Υπάρχουν μαρτυρίες, είναι πρόσωπα μεγάλα γι’ αυτό έγινε τόση συγκάλυψη», είπε η κα. Ανδριάνα χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον δικηγόρο/νομικό Θανάση Αθανασίου και τον Ελλαδίτη Αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνο της δίωξης ανθρωποκτονιών για να διερευνήσουν την πολύκροτη υπόθεση του Θανάση Νικολάου.

Διορία τριών μηνών για το πόρισμα

Τους όρους εντολής για την πολύκροτη υπόθεση του Θανάση Νικολάου, έλαβαν την Τρίτη (21/05), οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο ένας εκ των ποινικών ανακριτών, Θανάσης Αθανασίου, μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το πρωί της Τετάρτης (22/05), ανέφερε πως «έχουμε παραλάβει και γραπτώς τους όρους εντολής του διορισμού και να σας αναφέρω ότι οι οροί είναι, διεξαγωγή ανακρίσεων σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 29/9/2005 παρά το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό και οποιεσδήποτε επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις σημειώθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν αναφορικά με τα αίτια θανάτου».

Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε και το χρονικό περιθώριο που έθεσε η Προεδρία στους δύο ποινικούς ανακριτές, ενώ τόνισε ότι σε συνεννόηση με τον κ. Παππά δεν θα προχωρήσουν σε κάποια άλλη επίσημη τοποθέτηση, εκτός κι αν κριθεί αναγκαίο, τότε ίσως εκδωθεί κάποια ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου σημείωσε, «πρέπει να σας ενημερώσουμε πως σε αυτούς τους όρους, η Προεδρία μας ανέθεσε όπως αυτή η ανάκριση ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών. Θέλω να αναφερθώ και στο θέμα των δημόσιων δηλώσεων και τοποθετήσεων. Συμφωνήσαμε μαζί με τον κ. Παππα ότι δεν θα γίνει καμία περαιτέρω δημόσια δήλωση, εάν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης, πιθανώς θα εκδώσουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση