ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοιχτά υπέρ του Λεμεσού ο Κύκκου

Δημόσιο κάλεσμα σε άλλους Ιεράρχες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δυο περίπου εικοσιτετράωρα πριν η Ιερά Σύνοδος συνέλθει για να αναδείξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος δημόσια τάχθηκε υπέρ του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. Παρέμβαση που ήλθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που υπήρχαν στο παρασκήνιο μετά το τέλος των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Ο Κύκκου Νικηφόρος στην δημόσια τοποθέτησή του επικαλείται το ποσοστό που έλαβε ο Μητροπολίτης Λεμεσού στις εκλογές της περασμένης Κυριακής τονίζοντας πως ο ίδιος θα πειθαρχήσει με την ετυμηγορία του λαού

Η ανακοίνωση Κύκκου

Με την ολοκλήρωση των Αρχιεπισκοπικών εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων, η συνείδηση του πληρώματος, κλήρου και λαού της Εκκλησίας της Κύπρου έδωσε στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο το 36% στέλνοντας ένα σαφές και πλήρες μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ της εκλογής του ειρημένου Μητροπολίτου ως του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Ως εκ τούτου και ακολουθώντας την ετυμηγορία κλήρου και λαού όπως και για λόγους τους οποίους μου υπαγορεύει η αρχιερατική μου συνείδηση δηλώνω πέρα από σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις ότι τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της εκλογής του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και ανάδειξης του ως του νέου Αρχιεπισκόπου.

Γι’ αυτό καλώ και τους λοιπούς αρχιερείς οι οποίοι συνέρχονται από την ίδια συνείδηση και στοιχούν στην εν λόγω κληρικολαική βούληση να πράξουν το ίδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση