ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μητροπολίτης Ταμασού: Η Ιερά Σύνοδος έχει ξανά μια ευκαιρία για αυτοκριτική

Οι πιο «ειρηνικές» αρχιεπισκοπικές εκλογές, μονιασμένοι θα προχωρήσουμε λέει ο Μητροπολίτης

ΚΥΠΕ

Ήταν οι πιο ειρηνικές εκλογές στην Εκκλησία της Κύπρου, ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας λέγοντας ότι η εκλογή ενός νέου Επισκόπου στο Τριπρόσωπο δείχνει ότι η φωνή των νέων εισακούστηκε ενώ μίλησε και για «απαξίωση» σε σχέση με το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες.

Σε δηλώσεις του απόψε στην Μητρόπολη, πριν την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, ο Ταμασού Ησαΐας εξέφρασε ευγνωμοσύνη σε όσους δούλεψαν για την εκλογική διαδικασία, λέγοντας ότι ήταν ένας άθλος να οργανώσει η Εκκλησία παγκύπριες εκλογές. «Συγχαρητήρια σε όλους και στον Τοποτηρητή που εφόρευσε και βλέπω ότι πράγματι, με έναν αδιάβλητο τρόπο προχώρησαν τα πράγματα».

Ευχαρίστησε το 30% των πολιτών που προσήλθε στις κάλπες, λέγοντας ότι «αυτό δυστυχώς επιβεβαιώνει αυτό που εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό, ότι ζούμε μια απαξίωση. Σήμερα μπαίνοντας ένας νέος Επίσκοπος στο Τριπρόσωπο φαίνεται ότι η φωνή της νέας γενιάς γίνεται ακουστή κι αυτό μας ικανοποιεί».

Συνεχάρη και στους «συναγωνιστές, άγιους αδερφούς, οι οποίοι με έναν έντιμο, τίμιο τρόπο έδωσαν το δικό τους πρόγραμμα, την δική τους ψυχή, καταθέσαν τα δικά τους προγράμματα για την Εκκλησία. Πιστέψτε με έχουμε ένα κοινό όραμα, το καλό της Εκκλησίας. Γι’ αυτό θα εργαστούμε όλοι. Κάθε εκλογή είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι».

Η Ιερά Σύνοδος έχει ξανά μια ευκαιρία για την αυτοκριτική της και όλοι μαζί μονιασμένοι να προχωρήσουν για το καλό της εκκλησίας, πρόσθεσε. Ακούστηκαν νέες θεματικές που πρέπει να προβληματίσουν, στις προτάσεις των υποψηφίων Επισκόπων κατά την προεκλογική περίοδο, ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασού. Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί ακούστηκαν πράγματα, τα οποία όντως η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να λάβει υπόψη και να πάρουν συλλογικά αποφάσεις. «Κανένας δεν μπορεί μόνος του. Μόνο σαν ομάδα» είπε. Ο σύλλογος των αγίων αρχιερέων μαζί θα προχωρήσει, πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τον κυπριακό Ελληνισμό, ο οποίος τους δίνει την δυνατότητα να έχουν φωνή και να προσπαθούν για το καλύτερο, όπως ανέφερε. Σημασία σήμερα έχει ότι είναι μονιασμένοι, σημείωσε. Επειδή γνωρίζει καλά την εκκλησιαστική ιστορία, συνέχισε, «πρέπει να σας πω ότι έχουν γίνει οι πιο ειρηνικές εκλογές που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Οι πιο ειρηνικές. Αυτό με ενθουσιάζει, μου δίνει ελπίδα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Θα καταφέρουν σαν Σύνοδος, είπε, να ανταποκριθούν στα καλέσματα των καιρών και να δώσουν πρακτικές λύσεις. Το αγιοπνευματικό έργο της Εκκλησίας συνεχίζεται, αγιάζει τους πιστούς και και τους φωτίζει να σκέφτονται τρόπους και μεθόδους με τις οποίες μπορούν να φέρουν το σύνολο του κυπριακού Ελληνισμού κοντά στην Εκκλησία, στο αξιακό σύστημα των χριστιανικών αρετών, όπως είπε.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού είπε ότι τελικά δεν θα βγει τη Δευτέρα στα ΜΜΕ για δηλώσεις, όπως είχε δεσμευθεί. Τώρα είναι η ώρα για προσευχή, ανέφερε, για ηρεμία και «είμαι σίγουρος ότι το πανάγιο πνεύμα που επισκοπεί όντως όλες τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, θα μας ευλογήσει όλους».

«Δόξα σοι ο Θεός έχουμε ξεπεράσει μια εκλογή με έναν τρόπο που τιμά την Ιερά Σύνοδο, τιμά την Εκκλησία της Κύπρου, άρα όλοι μαζί, μονιασμένοι, θα προχωρήσουμε».

Σημείωσε ότι στην Ιερά Σύνοδο πήραν καινοτόμες αποφάσεις και για πρώτη φορά είχαν εκλογές με ψηφοδέλτια και κανονισμούς, κάτι που – όπως είπε – δείχνει καλή πρόθεση και «ο Θεός ευλογεί τις καλές προθέσεις. Καληνύχτα και η Παναγιά μαζί σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση