ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μόλις μια αίτηση για νέες θέσεις ναυαγοσωστών στη Λεμεσό

Προβληματισμός στις τάξεις των ναυαγοσωστών

ΚΥΠΕ

Προβληματισμό στις τάξεις των ναυαγοσωστών προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μια αίτηση υποβλήθηκε στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού, για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε ναυαγοσώστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σήμερα, Τετάρτη, ήταν η τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων για απασχόληση στη θέση ναυαγοσώστη και μόλις ένα άτομο ενδιαφέρθηκε, κάτοχος 2ου μεταλλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου.

Λόγω των αναγκών σε ναυαγοσώστες, η επαρχιακή διοίκηση είχε εξασφαλίσει ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτό το 3ο, 2ο ή 1ο μετάλλιο, νοουμένου ότι έχει πρώτα εξαντληθεί ο σχετικός κατάλογος των επιτυχόντων υποψηφίων με 4ο μετάλλιο.

Το γεγονός ότι μόνο ένα πρόσωπο εκδήλωσε ενδιαφέρον προκαλεί προβληματισμό, καθώς φαίνεται ότι θα παραμείνουν υποστελεχωμένοι οι ναυαγοσωστικοί πύργοι, ανέφερε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών της Λεμεσού, Πάμπος Παναγίδης.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής εργοδοτούνται 55 ναυαγοσώστες, ενώ θα έπρεπε ο αριθμός τους να φτάνει τους 84. Από τους συνολικά 24 ναυαγοσωστικούς πύργους, οι επτά θα έπρεπε να λειτουργούν με το σύστημα βάρδιας, κάτι που γίνεται μόνο στο ναυαγοσωστικό πόστο στην Ακτή Ολυμπίων και στην παραλία του Κουρίου.

Ο κ. Παναγίδης επανέλαβε τη θέση ότι η έλλειψη ναυαγοσωστών είναι άμεσα συνυφασμένη με την έλλειψη των αναγκαίων κινήτρων, με αποτέλεσμα αρκετά πρόσωπα που κατέχουν τα προσόντα, να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Εμείς, συνέχισε, ζητούμε περισσότερα πόστα και για τη χειμερινή περίοδο αλλά και περισσότερες μόνιμες θέσεις, ώστε να εκδηλωθεί το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση